Conclusie

Dit is een handige app voor beginners en voor iedereen die altijd ruimte tekortkomt en toch graag een veelzijdige audiogenerator op zak wil hebben, om die meteen altijd en overal te kunnen gebruiken. Met de twee kanalen en het golfvormgeheugen zouden ook wat lastiger metingen in combinatie met een oscilloscoop (een app of een ‘echte’) mogelijk moeten zijn.


Als nadeel geldt dat de blokgolf waardeloos is. Deze heeft zware beperkingen zelfs voor de meest eenvoudige toepassingen. Waarschijnlijk veroorzaakt hij meer problemen dan hij kan oplossen. De app heeft een indrukwekkende, strakke gebruikersinterface, maar het blokgolfgedeelte is waarschijnlijk slechter qua stijgtijd en zuiverheid dan dat van elke willekeurige generator met meer dan vijf onderdelen.
Al met al kan ik de Keuwlsoft Dual Channel Function Generator van harte aanbevelen, zolang u rekening houdt met de beperkingen in vergelijking met een labaratoriuminstrument. De waardering met 4,5 sterren in de Play Store is welverdiend. Als we ons beperken tot sinusgolven in het audiobereik is dit een geweldige app voor educatief gebruik, snelle tests van audioapparatuur en verkennende akoestiek. En natuurlijk een heel handig hulpmiddel bij het afdingen op de rommelmarkt.
 
 

Gebruikte apparatuur

Tektronix 2235 100MHz-oscilloscoop; oortelefoonkabel (van straat geraapt); 2x BNC-adapter; Samsung J5 (2016) DUO-smartphone; 2 x 150ohm-weerstand.