Review: Otii Arc Demo-kit — wat slurpt mijn batterij leeg?

15 maart 2018, 11:38
Afbeelding: Qoitech.
Afbeelding: Qoitech.
Ik heb al eens geschreven dat het niet meevalt om de EXIT / AUSGANG van de vakbeurs embedded world in Neurenberg te bereiken, zonder dat je een aantal demo’s of ontwikkelkits in de handen is gedrukt. Dit is dan ook een beurs die geen enkele serieuze elektronicus zou mogen missen. Dat geldt ook voor mij, maar ik was dit jaar helaas verhinderd, ik kon er niet bij zijn. En toch heb ik een kit gekregen: hij kwam gewoon een paar dagen later met de post. Het is de Otii Arc Demo-kit van de IoT-ontwikkelaars Qoitech in Zweden vandaar de ijsbeer op de doos. Op de doos binnenin waren de woorden “Sony Belgium” gedrukt.

Testen en meten, signaalverwerking met een combinatie van analoge en digitale middelen en alles wat je via USB kunt aansluiten op een laptop zijn dingen die gegarandeerd mijn technische nieuwsgierigheid opwekken. Dus ik liet de gebruikelijke stapel ST- en TI-microcontrollerkaarten over aan mijn collega-reviewers hier bij Elektor en besloot snel een review te doen van dit apparaatje dat bedoeld is om een antwoord te geven op die eeuwige vraag: Wat maakt dat mijn batterij zo snel leeg is? En hoe kan ik hulp krijgen van andere technici in de community om de dader aan te wijzen?

Als u denkt dat er geen probleem is, (1) schat dan eens in hoeveel low-power IoT-apparaten er al op de wereld zijn en hoeveel er nog worden ontwikkeld en (2) lees Thomas Scherer’s "Data Logger Hack"-verhaal over zijn persoonlijke jacht op een onvindbare accu-killer in zijn Toyota Prius. Thomas, deze is voor jou!
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items