Praktijk

Een Bode-plot, gemaakt in combinatie met de SAG1021.
Bij elke nieuwe scoop is het even wennen aan de bediening. Als je al ervaring hebt met een Siglent-scoop, dan zul je hier weinig problemen ondervinden, maar de menustructuur is heel anders dan bij andere merken. Ik vind de bediening van de Siglent-scoops vrij goed geslaagd en zelfs als je er nooit mee hebt gewerkt vind je de belangrijkste instellingen vrij snel. Soms moet je wel door een heleboel menu's zoeken om iets te vinden, juist omdat er zo ontzettend veel mogelijkheden zijn ingebouwd.
Het display is zeer duidelijk en het kent diverse weergavemogelijkheden, zoals het kiezen van een bepaalde nalichttijd van het signaal en het toekennen van kleuren naarmate signaaldelen sterker veranderen.
Bij de bedieningsnoppen is het even wennen aan het feit dat er maar één set draaiknoppen is voor de verticale instellingen. Je moet eerst met de naastliggende toetsen een kanaal kiezen en dan werken de draaiknoppen voor dat kanaal. Vier sets draaiknoppen zouden natuurlijk te veel ruimte op het frontpaneel hebben ingenomen, bij een tweekanaals apparaat gaat dat wel nog.
Gewoon een signaal bekijken is met de auto-setup een fluitje van een cent, maar voor een aantal zaken moet je toch echt in de handleiding duiken. De signaalverwerking is heel snel en dankzij het signaalgeheugen van 14 Mpts per omzetter in combinatie met de navigatieknoppen kun je gemakkelijk signalen terugzoeken.
De web-interface maakt de SDS1204X-E compleet op afstand bedienbaar.
   
De complete bediening van de SDS1204X-E is ook op afstand mogelijk via een web-interface op een computer.
Een handig feature is de mogelijkheid om het signaalgeheugen te verdelen in segmenten (segmented acquisition). Telkens als er een signaal verschijnt dat voldoet aan de ingestelde triggervoorwaarde, wordt zo'n segment gevuld. Op die manier kun je goed bestuderen wat er bij bepaalde signaalfragmenten gebeurt.

Conclusie

De SDS1204X-E is niet alleen een snelle en complete 4-kanaals oscilloscoop, maar dankzij alle ingebouwde features heb je hier veel meer mogelijkheden dan vergelijkbare apparaten in deze prijsklasse. Dit is een dikke aanrader als u op zoek bent naar een nieuwe (4-kanaals) oscilloscoop. Het is misschien wel de beste scoop die momenteel verkrijgbaar is in de prijsklasse tot € 1000,-!
 
2/2
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items