Conclusie

Ik was een beetje bang dat Würth Elektronik Red Expert alleen maar zou gebruiken als een promotie-gereedschap voor verkoop van componenten (via distributeurs) maar eerlijk is eerlijk, het programma geeft me helemaal niet het gevoel dat het probeert me aan te sporen om iets te kopen. En zelfs de componentenkeuzekaarten hebben genoeg technische details om ze educatief te noemen.

Zelfs als u een hekel hebt aan die oude R, L en C, kan Würth Elektronik’s Red Expert u helpen om heel bewust te worden van de essentiële functionaliteit van deze componenten in moderne elektronica-ontworpen voor het optimaliseren van de elektrische vermogensoverdracht in al zijn verschillende verschijningsvormen. Over draadloze energie-overdracht hebben we onlangs nog kunnen lezen in het artikel “Draadloze power-converter” in Elektor Magazine en kunnen zien bij de bijbehorende DIY kit. En voordat we het vergeten, Red Expert kan u ook nog een baan opleveren, want ontwerpers van vermogenselektronica met ervaring in energieomzetters worden overal gezocht.

Als we Red Expert een gratis “tool” noemen, doen we het product geen recht. Het is in feite een toegangspoort tot het ontwerp en de technologie van de vermogenselektronica, met een opmerkelijk gebruiksgemak, uitstekende didactische mogelijkheden en een lage toegangsdrempel voor beginners. Van harte aanbevolen.
 
Dit is een onafhankelijke review. Ik heb geen enkele commerciële of contractuele binding met Würth Elektronik eiSos.