Waarom zou je een verouderde 360 ​​KB floppy disk drive aansluiten op een Raspberry Pi? "Omdat het bestaat", zoals bergklimmer George Mallory zeker gezegd zou hebben als hij in de elektronica werkzaam was geweest en hij nog zo’n floppy drive had liggen. De moderne Mallory van vandaag, Dr. Scott M. Baker, bevond zich in deze situatie en ging de uitdaging aan. In deze video laat hij zien hoe hij te werk ging.

WD37C65 Floppy Disk Subsystem Controller

Scott (smbaker) baseerde zijn project op de Western Digital WD37C65 Floppy Disk Subsystem Controller, een chip die kan communiceren met de meest populaire floppy drives uit het verleden. Naast deze chip is er niet veel nodig om een ​​floppy drive interface hat voor de Raspberry Pi te maken, de rest doe je in software.

De software is natuurlijk in Python geschreven, echter de low-level interfacing maakt gebruik van een aantal functies die zijn geschreven in C. De details voor dit project zijn te vinden op smbaker's website en op zijn GitHub-pagina.
​ 
Misschien wil je eens rondkijken op zijn website, want er zijn andere interessante dingen te vinden en degenen die van (retro) computers houden zullen er zeker plezier aan hebben.
 
 
Vertaling: Hans Adams