Celus is een in München (Duitsland) gevestigde start-up die zich richt op het optimaliseren van elektronica-ontwikkeling. Het engineeringplatform van het bedrijf gebruikt kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, AI) om de processen voor het genereren van schema’s, PCB-ontwerp en embedded software te automatiseren. Ontwerpers en redacteuren van Elektor ontmoetten leden van het Celus-team voor het eerst tijdens electronica Fast Forward 2018, toen het bedrijf nog Continuity heette. We kwamen twee van de oprichters weer tegen op Embedded World 2020 in Neurenberg (Duitsland) waar Celus-CEO Tobias Pohl ons bijpraatte over het bedrijf en zijn creatieve oplossing.

 
Interview with Celus CEO Tobias Pohl at Embedded World
Celus-CEO Tobias Pohl tijdens Embedded World.

Celus richt zich op het automatiseren van het ontwikkelproces

De missie van het Celus-team is duidelijk: ze willen elektronica-engineering automatiseren.

“Ingenieurs moeten hun tijd besteden aan het innovatieve en creatieve deel van het ontwerpproces en niet op al die handmatige klussen”, legde Pohl uit tijdens zijn vraaggesprek met Elektor tijdens Embedded World. “Vergelijk dat met de ontwikkeling van software een paar decennia geleden: hoogopgeleide softwareontwikkelaars voerden al deze stappen uit om handmatig een regel regel machinecode te schrijven. De moderne software om ons heen had op die manier nooit geschreven kunnen worden – en we zien hetzelfde bij elektronica-engineering. ”

De Celus-oplossing is geboren als het “Continuity”-project, dat de oprichters voorstelden als onderdeel van het Businessplan Seminar van UnternehmerTUM in München in 2016. Enkele maanden later kende het Duitse Ministerie van Economie de EXIST-oprichtersbeurs toe en in 2018 richtten Tobias en Alexander Pohl het bedrijf Continuity op. In 2020 veranderden ze de naam in Celus.

In februari 2020 heeft het bedrijf gemeld dat het € 1,7 miljoen heeft opgehaald om “de ambitie van het bedrijf om de manier waarop elektronische apparaten worden ontwikkeld te transformeren” een financieel fundament te geven.

Interview met Pohl bij Embedded World

Wilt u meer weten over Celus en zijn technologie? Bekijk hieronder het volledige vraaggesprek.

 
 
 

Wilt u uw start-up promoten?

Bent u lid van een start-up die promotie of financiering nodig heeft? electronica fast forward, the start-up platform powered by Elektor biedt u de mogelijkheid om uw bedrijf en technologie aan de wereld te presenteren. Als uw bedrijf en product iets bijzonders zijn, kunt u een wereldwijde marketingcampagne van Elektor winnen en internationale bekendheid verwerven op electronica 2020 in München (Duitsland) van 10 tot 13 november 2020, de toonaangevende elektronica-vakbeurs.


 
electronica fast forward 2020
Heeft uw start-up potentieel? Ervaar meer!