USB groeit door: Type-C Power Delivery

7 februari 2018, 09:18
Afbeelding: ROHM
Afbeelding: ROHM
USBPD (USB Power Delivery) verruimt de voedingsmogelijkheden van de conventionele 15 watt naar maximaal 100 watt, waardoor grotere apparaten, zoals laptops en TV’s, kunnen worden gevoed via USB. Om ontwerpers te helpen bij het ontwikkelen van USBPD-functionaliteit voor apparaten met de nieuwe USB-C connector, heeft Rohm USBPD-transmitter/receiver-evaluatieboards aangekondigd.
Type-C Power Delivery-connectors en -kabels zijn geschikt voor maximaal 20 V en 5 A, zodat hongerige apparaten kunnen worden gevoed via de USB-kabel. En, net als Apple’s Lichting-connector, kan de type-C-connector worden omgekeerd.

De serie evaluatiekits heeft de naam BM92AxxMWV-EVK-01 gekregen. Ze maken gebruik van een Rohm USBPD-controllerchip die USB Type-C Rev 1.1 en USBPD Rev 2.0 ondersteunt. Om te beginnen bestaat de serie uit zes kaarten, met een mix van ontvanger- en zender-boards die kunnen worden gecombineerd om de Power Delivery bij verschillende vermogensniveaus te beoordelen.
 


De nieuwe USBPD-transmitter/receiver evaluatieboards zullen via verschillende distributeurs verkrijgbaar zijn, onder meer bij: Chip One Stop, Zaiko Store (Core Staff) en RS Components.

Een achtergrondartikel over USB-C is te vinden in nummer 1/2018 van Elektor Business Edition.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items