Universiteit Utrecht zoekt Elektronicus
(elektronicus hoge temperatuur en hoge druk laboratorium 1-0 fte)

Functie (inhoud)

In het Hoge Druk en Temperatuur Laboratorium (HPT lab) van de Faculteit Geowetenschappen zoeken wij een enthousiaste, leergierige en goed opgeleide “hands-on” elektronicus voor de onderstaande functie:
  • Het ontwerpen, vervaardigen en inregelen van geavanceerde analoge en digitale meet- en regelsystemen, mechanische/hydraulische servosystemen, data acquisitiesystemen en computer hardware interfacing op basis van concepten ontwikkeld door onderzoekers.
  • Het ontwerpen van printed circuit boards en het maken van prototypes op experimenteer-prints.
  • Het ontwerpen en bouwen van fijnmechanische (miniatuur) meetinstrumenten gebruikmakend van een breed scala aan elektronische sensoren.
  • Onderhouden, repareren, modificeren en testen van commercieel dan wel in-house ontwikkelde elektronische apparatuur en proefopstellingen.
  • In onderzoeksfase meedenken en op technisch vlak advies geven aan onderzoekers.
  • De zelf ontworpen apparatuur met behulp van elektronische tekensoftware nauwkeurig documenteren.
  • Opbouwen van technische expertise, conform de ontwikkelingen in de elektronica
  • Voortzetten van een vaktechnisch documentatiesysteem, incl. het onderhouden van contacten met leveranciers.
  • Geven van technische begeleiding aan onderzoekers, promovendi en studenten.
  • Bijdrage aan algemene technische (onderhouds/voorbereidings)werkzaamheden in belang van het onderzoek en de infrastructuur van het laboratorium.
 
 
Profiel en Eigenschappen
 
  • Hardware elektronicus met afgeronde HBO of MBO-4 opleiding Elektronica; HBO- denk- / werkniveau is een pré.
  • Theoretische kennis en recente praktische ervaring op het gebied van ontwerpen, ontwikkelen en vervaardigen van geavanceerde elektronische meet- en regelapparatuur, servosystemen en data acquisitiesystemen (zowel analoog als digitaal).
  • Ambitie en bekwaamheid om innovatief te ontwerpen en het ontwerp vervolgens in een werkend systeem om te zetten.
  • Ervaring in het gebruik van pcb/schema teken- en kalibratie software.
  • Het kunnen omgaan met metaalbewerkingsmachines (boor-, draai-, freesmachines) of bereidheid om dit te leren.
  • Ervaring in het programeren van microcontrollers en/of gebruik van Labview is een pré.
  • Vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
  • Flexibiliteit om snel in te spelen op wijziging van prioriteiten van de lopende werkzaamheden.
  • Goede taalvaardigheid in Nederlands en Engels (beide zijn voertaal in de werkomgeving).
  • Vermogen om contacten te onderhouden met leveranciers in binnen- en buitenland.
  • Minimaal enkele jaren werkervaring.
 
Aanbod
 
De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Nederlandse Universiteiten. Wij bieden een aanstelling voor 1.0 fte voor een periode van 2 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Formele evaluaties vinden plaats na 1 en 2 jaar. Inschaling vindt plaats aan de hand van aantal jaren relevante werkervaring; minimaal € 2651,- tot maximaal 3997,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 9 /10 CAO Nederlandse Universiteiten).
Daarnaast kent de CAO een vakantietoelage (8%) en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
De Universiteit Utrecht biedt een uitgebreid en flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden (CAO à la Carte). Pensioenopbouw vindt plaats bij het ABP en u kunt deelnemen aan één van de collectieve verzekeringen. Op de campus van de Universiteit, die slechts 15 minuten verwijderd is van het historische stadscentrum van Utrecht, zijn faciliteiten aanwezig voor sport en kinderopvang. Tevens bevinden zich op de campus enkele winkels en horecagelegenheden.

Meer informatie: arbeidsvoorwaarden.
 
Organisatie
 
De Universiteit Utrecht heeft een krachtige ambitie ten aanzien van onderwijskwaliteit en studiesucces. Dat geldt ook voor de scherpe onderzoeksprofilering op vier thema’s: Duurzaamheid, Life Sciences, Jeugd & Identiteit en Instituties. De Universiteit Utrecht staat midden in de samenleving en draagt bij aan antwoorden op de maatschappelijke vragen van vandaag en morgen.

De faculteit Geowetenschappen is onderdeel van de Universiteit Utrecht en bestaat uit ongeveer 2.600 studenten en 600 medewerkers. Het onderwijs en onderzoek wordt uitgevoerd door vier departementen: Aardwetenschappen, Innovatie-, Milieu- & Energiewetenschappen, Sociale Geografie & Planologie en Fysische Geografie. Informatie over de faculteit is beschikbaar op de website www.uu.nl/geo. Voor informatie over Universiteit Utrecht verwijzen wij u naar www.uu.nl.
 
Het Hoge Druk en Temperatuur Laboratorium (ofwel HPT Lab) van het departement Aardwetenschappen is een dynamisch, technisch vooraanstaand en internationaal bekend laboratorium waar onderzoek wordt gedaan naar de fysische eigenschappen van gesteente materialen waaruit de aardkorst is opgebouwd. Met behulp van geavanceerde meetapparatuur worden mechanische proeven, (geo-) elektrische metingen en andere experimenten uitgevoerd onder hoge druk en temperatuur condities die heersen op dieptes tot 50 km in de aardkorst. De resultaten, die hieruit voortvloeien, vormen input in de zoektocht naar natuurlijke hulpbronnen, in de veilige productie daarvan, in de evaluatie van risico’s, zoals aardbevingen en bodemdaling, en in het begrijpen van de interne werking van onze planeet. Het laboratorium is een zeer internationale omgeving en vraagt veel interactie met onderzoekers, collega- technici en studenten. De noodzaak om de hier geadverteerde positie in te vullen heeft te maken met de snelle groei van het HPT lab en de aankomende pensionering van huidige technici.
 
Aanvullende informatie
 
Verdere informatie over de functie kunt u inwinnen bij Prof. Dr. C.J. Spiers (C.J.Spiers@uu.nl) of Dr. J.H.P de Bresser (J.H.P.deBresser@uuu.nl) met een cc naar M.A.T.Mathot-Martens@uu.nl.

Solliciteren

Graag ontvangen wij uw motivatiebrief samen met een curriculum vitae en een overzicht van technische projecten waarin u een centrale rol hebt gespeeld – met een indicatie van de aard van die rol. Afhankelijk van de snelheid van de evaluatie zal de positie kunnen worden aangeboden vanaf 1 sept 2016 of zo snel mogelijk daarna. U kunt solliciteren via de website van de Universiteit Utrecht.
 
Reageren uiterlijk 21 juli 2016