Ben jij een enthousiaste elektronicus die graag praktisch bezig is en het leuk vindt om dat heel nauwkeurig te doen? Ben jij de persoon die onze wetenschappers wil ondersteunen in hun onderzoek door middel van jouw technische vaardigheden, creativiteit en knowhow? Dan zien we je graag ons team versterken en helpen onze doelen te verwezenlijken. Je gaat dit doen door de ene dag een hoogwaardig PCB te assembleren in de cleanroom, de andere dag zeer fijne bedrading (0,1mm) te solderen die in een cryostaat zal worden toegepast. Op weer een andere dag ben je een methode aan het bedenken om een oplossing te bedenken voor iets dat nog nooit eerder is gemaakt. Genoeg afwisseling dus!
 
SRON zoekt Technicus Elektronica

 
De missie van SRON is het bewerkstelligen van doorbraken in het internationale wetenschappelijk onderzoek vanuit de ruimte. Daartoe ontwikkelt SRON grensverleggende technologie en geavanceerde ruimte-instrumenten. SRON bevordert maatschappelijke toepassingen voor ruimtetechnologie.
 
De afdeling Engineering Realization vertaalt elektronische ontwerpen naar concrete producten zoals PCBs en behuizingen, bekabeling en meetopstellingen. De elektronische technici van deze afdeling dragen zorg  voor de assemblage en controle van deze producten. Hierbij hebben zij de beschikking over apparatuur zoals microscopen en geavanceerde soldeerstations, PCB assemblageapparatuur voor kleine series en rework- en inspectieapparatuur.
 
De afdeling Elektronica Realisatie van SRON heeft een vacature voor een

Technicus Elektronica (v/m)

 

Werkzaamheden:

Assembleren van eenvoudige en complexe PCBs, vervaardigen van cryogene bedrading, assembleren van vluchtelektronica zoals PCBs en kabelbomen, het maken van kabels voor meetopstellingen, eenvoudige fijnmechanische werkzaamheden en integratie van elektronica en mechanica. Het gaat om hoge kwaliteit en lage aantallen. De werkzaamheden vinden deels plaats in een cleanroom. Verder kunnen beheer van ruimtes, voorraad en apparatuur ook tot de werkzaamheden behoren.
 

Opleidings- en ervaringseisen:

We zoeken een persoon met MBO/MBO+ werk- en denkniveau. Omdat nauwkeurig kunnen werken een vereiste is in deze functie, zouden we daar graag aantoonbare ervaring van willen zien door middel van een portfolio van kleine of grote projecten, bij voorkeur met detailfoto’s en uitleg. Dit mogen zowel professionele als hobbymatige projecten zijn of projecten die voor een studie zijn gemaakt. Sleutelwoorden zijn ‘precisie’ en ‘creativiteit’.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van Technicus Elektronica in tijdelijke dienst van NWO-I voor in ieder geval de duur van 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband. Van toepassing is de cao-Onderzoekinstellingen. Maximaal fulltime jaarinkomen inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering ongeveer € 44.000,-. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
De standplaats van de functie is momenteel Utrecht. Medio 2021 verhuist SRON Utrecht naar Leiden.
NWO-I kent o.a.:
·          8,33% eindejaarsuitkering;
·          42 vakantiedagen per jaar op fulltime basis;
·          8% vakantiegeld;
·          Een goede pensioenvoorziening;
·          Ruime opleidingsmogelijkheden;
·          Mogelijkheid van flexibele werktijden;
·          Een gunstige ouderschapsverlofregeling.

Inlichtingen en sollicitatie

Meer bijzonderheden over SRON zijn te vinden op onze website: www.sron.nl. Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met de heer Jan van Schaijk, hoofd Engineering Realization via email: J.B.van.Schaijk@sron.nl.
Sollicitaties met cv en/of portfolio kunt u tot uiterlijk 3 januari 2021 insturen via www.werkenbijsron.nl/careers.

Overig

Bij gebleken gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een vrouw.
Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.
Online screening kan deel uitmaken van de selectieprocedure.