Productie van kleine series is niet aantrekkelijk voor EMS-leveranciers. Lange levertijden zijn vaak de norm bij de productie van prototypes en het manueel plaatsen van SMD's is in toenemende mate onmogelijk omdat de componenten steeds kleiner worden. Deze omstandigheden leiden tot een dilemma die voor nagenoeg alle ontwikkelingsbedrijven niet te accepteren zijn. Een investering in een geschikt machinepark is bijna onvermijdelijk, zelfs als dit geen deel uitmaakt van de corebusiness van het bedrijf.

Beflex ontwikkelde zijn visie en toekomstig bedrijfsmodel vele jaren geleden; een volledig afgewerkte PCB binnen een week was de doelstelling. Jens Arnold, directeur van Beflex, legt uit dat deze visie vandaag is geïmplementeerd. De naam Beflex wordt steevast geassocieerd met "snelste prototypeleverancier". Volgens Dhr. Arnold omvat dit, naast de snelle prijsaanbieding, de zeer korte termijn inkoop van elektronische componenten en PCB's, evenals een snelle productie van de PCBA's op de meest geschikte van hun drie locaties.

Snelheid en kwaliteit zijn de hoekstenen waarop Beflex zijn reputatie heeft gebouwd als specialist voor complexe prototypes van de hoogste kwaliteit. Verder zijn de analyse en digitalisering van de bedrijfsprocessen belangrijke hulpmiddelen om zijn positie op de markt verder uit te breiden.

Binnen een week een PCB produceren (inclusief materiaalinkoop) wordt praktisch onmogelijk geacht op de EMS-markt. Om dit te realiseren, moeten alle factoren in de volledige bedrijfsstructuur op dit doel worden gericht. Het proces begint met de softwaretools voor aanbestedingen; de aanbieding wordt 24 uur na het eerste klantverzoek verzonden. Onmiddellijk nadien start de inkoop van PCB's waarbij slechts enkele Europese leveranciers, die binnen enkele dagen producten van hoge kwaliteit kunnen leveren, in aanmerking komen.

Een van de grootste uitdagingen is het beheer van SMD-componenten; de juiste componenten moeten op voorraad zijn en bij het bestellen moet vooraf duidelijk zijn waar de benodigde componenten met de kortste levertijden kunnen worden verkregen. Dat is een enorme uitdaging! Een geavanceerd logistiek managementsysteem helpt Beflex en werd door hun gedurende de afgelopen jaren op punt gezet. Hun interne organisatiestructuur is erop voorzien dat een projectmanager de klant ondersteunt vanaf het allereerste contact tot en met de levering.

Uiteraard vraagt dit concept ook een zeer flexibele productie omgeving. Daarom produceert Beflex op de ultraflexibele plaatsingsmachines van Essemtec waaronder de 'Puma' en op hun drie locaties in Frickenhausen, Witten en München.

In hun machine vereisten stond dat er 200 feederposities per module nodig waren en dat zeer flexibele software- en machine-instellingsconcept onontbeerlijk was. Beflex plaatst componenten van 01005 tot complexe BGA's.

Alle drie sites hebben toegang tot dezelfde database waardoor een bestelling kan worden overgebracht naar een andere productielocatie. Het systeem van Essemtec past uitstekend bij het prototype en de kleine batchomgeving klanten die Beflex bedient en ondersteunt hun eis: levering van de gewenste PCB binnen een week!