Doe mee met Elektor en Zephyr voor een exclusief webinar op donderdag 28 maart 2024 om 16:00 uur. Benjamin Cabé geeft hierin een praktisch voorbeeld van hoe u een embedded applicatie ontwerpt en schrijft die gebruik maakt van RTOS-principes. Registreer vandaag nog! 

Toekomstbestendige, hardware-agnostische embedded toepassingen bouwen kan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er realtime besturingssystemen (RTOS) om te helpen! Het Zephyr Project is zo'n RTOS en biedt een open-source oplossing voor verschillende hardware-architecturen, waaronder Cortex-M (zoals SAMD21, Arduino Uno Minima, STM32), Tensilica Xtensa (zoals ESP32) en RISC-V. Zephyr is ontworpen voor apparaten met beperkte middelen en is ook ontwikkeld met een sterke focus op beveiliging.

Tijdens dit (Engelstalige) webinar geeft Benjamin Cabé niet alleen een inleidend overzicht van Zephyr maar ook een praktisch voorbeeld van hoe u een embedded applicatie ontwerpt en schrijft die gebruik maakt van RTOS-principes. Om het nog leuker te maken, maakt de toepassing gebruik van TinyML om een "domme" gassensor te veranderen in een slimme, IoT-ready, kunstmatige neus!

Mis het niet: zorg dat u er bij bent! 
 
Webinar: Getting Started with Zephyr RTOS
 

De sprekers


Benjamin CabéBenjamin Cabé
Benjamin Cabé is een technologieliefhebber met een passie voor het in staat stellen van ontwikkelaars om innovatieve oplossingen te bouwen. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in het leiden van initiatieven voor de betrokkenheid van ontwikkelaars bij enkele van de beste gemeenschappen en bedrijven in de IoT-, embedded en AI-ruimte. Hij heeft een bekroonde open source en open hardware kunstmatige neus uitgevonden die hij graag gebruikt als educatief platform voor mensen die geïnteresseerd zijn in een duik in de wereld van embedded ontwikkeling. Hij is momenteel Developer Advocate voor het Zephyr Project bij de Linux Foundation en woont in Toulouse, Frankrijk, waar hij graag zuurdesembrood bakt met behulp van zijn kunstneus.


Clemens headshot.pngClemens Valens
Clemens Valens is een ingenieur met een BSc in Elektronica en een MSc in Elektronica en Informatietechnologie. Naast zijn werk voor het Product Team van Elektor produceert hij technische tutorials en productreviews voor ElektorMag en Elektor TV.



Meer informatie over Zephyr RTOS

Mis dit informatieve webinar niet. Natuurlijk heeft u weer de mogelijkheid om uw vragen te stellen aan de presentatoren in de vraag- en antwoordsessie aan het einde van het webinar. Zorg ervoor dat u vandaag nog uw plaats reserveert!  
 
Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Webinar!



Vertaling: Willem den Hollander