De Masterclasses in april bieden een gedetailleerd inzicht in QuecPython, de programmeeromgeving voor het rechtstreeks uitvoeren van Python-code op de CPU van een cellulaire module, en een uitgebreide handleiding over de RF Tx/Rx theorie. Meer informatie over deze Masterclasses in april vind je hieronder.
 
Masterclass-campaign_1200x800_quectel_mc_15-03-24_register.jpg

RF Tx/Rx: hoe RF werkt en welke factoren de prestaties beïnvloeden

24 april, 09:00 - 11:00 CEST

RF Tx/Rx verwijst naar de technische theorie die ten grondslag ligt aan de transmissie en ontvangst van RF (radiofrequentie) signalen. Het RF spectrum omvat elektromagnetische kaderfrequenties variërend van 30Hz tot 300GHz en is gewoonlijk onderverdeeld in verschillende banden georganiseerd op lage, midden en hoge frequentie. Veel soorten draadloze apparaten maken gebruik van RF-signalen voor verzending en ontvangst: mobiele telefoons, radio- en televisiezenders, Wi-Fi- en Bluetooth-apparaten, satellietcommunicatiesystemen en portofoons werken bijvoorbeeld allemaal in het RF-spectrum.

De RF Tx/Rx theorie is zeer complex en een onafhankelijke studie kan jaren in beslag nemen om alle details van hoe elektromagnetische variabelen verschillende toepassingsscenario's kunnen beïnvloeden onder de knie te krijgen. Gelukkig hebben technici die Quectel modules gebruiken dat soort expertise niet nodig om met succes RF circuits te ontwerpen en te implementeren in hun apparaten - onze experts kunnen je begeleiden bij het gebruik van onze modules om je doelstellingen efficiënter te bereiken.  Doe mee aan deze Masterclass webinar voor een beknopt overzicht van de basisprincipes van de RF Tx/Rx theorie, zodat je snel begrijpt hoe RF werkt en hoe je belangrijke variabelen kunt meten, en daardoor hoe je RF Tx/Rx kunt implementeren in je systeemontwikkeling.

Agenda
  • Overzicht RF transceiver architectuur
  • Inleiding tot relevante RF-filters
  • Belangrijke factoren voor RF Tx/Rx en hoe deze te meten

QuecPython overzicht met live demo: snel IoT-oplossingen ontwikkelen tegen lagere kosten

25 april, 11:00 - 13:00 CEST

QuecPython is een programmeeromgeving waarmee ontwerpers van IoT-oplossingen hun applicatiecode rechtstreeks op de CPU van een cellulaire module kunnen uitvoeren, zonder dat ze een externe MCU nodig hebben. Dit stelt innovators in staat om onze modules snel aan te passen met een low-code (visuele) benadering om aan hun precieze eisen te voldoen, in minder tijd en tegen lagere kosten. Nu technici onder steeds grotere druk komen te staan om IoT producten snel op de markt te brengen, biedt QuecPython Quectel-klanten een waardevolle route om de IoT-ontwikkeling te vereenvoudigen en te stroomlijnen. Meer informatie over hoe QuecPython kan worden gebruikt om onze IoT-modules aan te passen vind je hier.

De sessie biedt een overzicht, tutorial en live demo van QuecPython en behandelt QuecPython documentatie, ontwikkeling en firmware; hoe je de programmeeromgeving instelt; hoe je scripts uitvoert op een module; module GPIO pintoewijzing; en welke Quectel modules en evaluatie-kits gebruikt kunnen worden in combinatie met QuecPython.

Agenda
  • Wat is QuecPython?
  • QuecPython documentatie
  • QuecPython ontwikkeling en firmware output flow
  • Welke modules en evaluatie-kits ondersteunen QuecPython?
  • Live demo
Register Now

Om het Masterclass videoarchief te bekijken, ga naar:
https://www.quectel.com/masterclass