Wat is daar zo bijzonder aan? ...We hebben toch al jaren ARM -technologie in FPGA’s in de vorm van SoC’s met een Cortex-A-CPU? Dat wel, maar daar gaat het om een CPU die is geïntegreerd naast het FPGA-rooster in plaats van binnenin de FPGA-structuur. Er zijn al miljoenen SoC’s met ARM en FPGA geproduceerd en gedistribueerd. Een voorbeeld is de Xilinx Zync SoC-familie. 

De nieuwe ontwikkeling is dat Arm DesignStart FPGA Cortex-M CPU’s naar het configureerbare FPGA-weefsel haalt, zodat ARM -CPU’s nu mogelijk zijn in Xilinx FPGA’s. Het nieuws over deze wijziging in het programma van DesignStart werd maandag bekend gemaakt op de eerste dag van Xilinx's Developer Forum (XDF) in San Jose in de Verenigde Staten.

Volgens Arm biedt dit snel en zonder kosten toegang tot bewezen, soft processor-IP, ontwerpintegratie met Xilinx-tools en oplossingen voor softwareontwikkeling, waardoor het ontwikkelen van FPGA-systemen wordt gestroomlijnd.

Ontwikkelaars kunnen kiezen uit een scala van mogelijkheden op basis van hun ontwerpeisen, budget, beschikbare resources en time-to-market.

De mogelijkheden omvatten SBC ’s, standaard-chips, FPGA’s en custom chips.