Denis Meyer

Zwerm drones zorgt voor lichtspektakel

19 januari 2016, 15:46
Zwerm drones zorgt voor lichtspektakel
Zwerm drones zorgt voor lichtspektakel
Weet u wat een spaxel is? Dat is een space pixel, anders gezegd een veelkleurig vliegend lichtpunt dat vrij in de ruimte beweegt. Om dit te creëren voorziet men een drone van een LED-lichtbron. En bij voorkeur meerdere drones om meer spaxels te krijgen voor lichtgevende patronen die spectaculairder worden naarmate het aantal lichtpunten toeneemt. Deze uitvinding is afkomstig van het beroemde festival Ars Electronica in Linz (Oostenrijk) dat zich al decennialang bezighoudt met het promoten van uitvindingen die een combinatie vormen van esthetica en elektronica.

Om aan dit artistieke en promotionele project, dat al enkele jaren in ontwikkeling is, een nieuw elan te geven heeft AE de steun van Intel gevraagd voor het evenement ‘Drone 100’. Zoals de naam al doet vermoeden betreft het honderd drones die door vier piloten worden bestuurd. Afgelopen november vormden zij een zwerm die spectaculaire lichtgevende patronen liet zien tegen de avondhemel van een klein vliegveld bij Hamburg, met muzikale begeleiding door een orkest op de grond.  
 

Zo’n spektakel is aanleiding om te ontspannen en even weg te dromen. Dromen bijvoorbeeld dat men door een initiatief zoals dit op een dag in staat zal zijn om zwermen met tien of honderd keer zoveel spaxels te laten vliegen. Die goede oude klank- en lichtspelen gaan nog een mooie toekomst tegemoet. 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items