Een eerste indruk

De beste manier om vertrouwd te raken met een nieuwe ontwikkelomgeving, zoals de PSoC Creator IDE, is om te experimenteren met een voorbeeldprogramma dat al eerder getest is. Gelukkig wordt PSoC Creator geleverd met een indrukwekkend aantal voorbeelden. Klik maar op File in het menu bovenaan en scrol dan omlaag om WaveDAC8_Example te vinden. Klik dan op Create Project. Het project wordt dan ingericht en er wordt een .PDF-document van Cypress gepresenteerd met een beschrijving. Als u het document sluit, ziet u het .cydwr-venster van PSoC Creator. Daarin verschijnt de chip lay-out en toewijzing van de I/O-pennen. Het typenummer van de chip zal waarschijnlijk CY8C3866AXI zijn, dat type wordt standaard ingeladen. Ga naar Project in het menu en scrol omlaag naar Device Selector. Klik dan op Series, vink CY8C58LP aan en verwijder alle andere vinkjes. Scrol nu omlaag en kies CY8C5888AXI-LP096. U zou nu terug moeten komen in het .cydwr-venster, waar dit keer het juiste typenummer wordt weergeven. Er wordt maar één I/O-pen gebruikt in dit voorbeeld en die wordt weergegeven in het rechter deelvenster met de pentoewijzingen.
Compileer nu de software en programmeer de kaart. Als dat gebeurd is, kunt u met een oscilloscoop het resultaat op de output bekijken op pen P0.[0].




Kies het .cysch-venster om te zien welke componenten worden gebruikt voor het genereren van de golfvorm. Let niet op het plaatje van de scope, dat is alleen een illustratie en heeft geen functie. Houd de muis boven de verschillende componenten en klik met de rechtermuisknop om Configure… te kiezen. U ziet dan de eigenschappen van die component:
 

U kunt hier veranderingen aanbrengen en daarna "rebuild" kiezen. De schakeling gedraagt zich nu anders, dat ziet er zo uit: