Toen ze me vroegen om de STEMTera te reviewen had ik geen flauw idee wat het was. Van de website, zo’n site die niet duidelijk aangeeft waar hij over gaat, werd ik ook niet veel wijzer. Pas toen ik de doos open deed, werd de bedoeling me meteen duidelijk en vond ik het een geweldig idee.

Wat is STEMTera?

Om kort te gaan: STEMTera is een 40-koloms breadboard met een ingebouwde Arduino Uno R3. Je zou ook kunnen zeggen dat het een Arduino Uno R3 is, ingebouwd in een stevige behuizing die ook dienst doet als een breadboard. Dit is duidelijk het sterke punt van de STEMTera: het is een stevige basis voor het knutselen met een Arduino. Hij is robuust en zal niet gemakkelijk breken als hij op de grond valt. En het is onmogelijk om een stuk draad of een schroevendraaier in de werkende Arduino te steken en kortsluiting te veroorzaken.

Educatief gereedschap

Op de achterkant van de doos staat dat STEM de afkorting is van Science, Technology, Engineering en Math. We hebben dus te maken met een educatieve tool. En ik denk inderdaad dat dit een goede, zo niet de beste, manier is een Arduino te gebruiken in de school. Gooi ze maar op de tafels en gooi ze na de les terug in de doos. Geen centje pijn. Bovendien is de onderkant compatibel met Lego-stenen, zodat hij kan worden ingezet in Lego-projecten zonder dat we allerlei kunst-en-vliegwerk hoeven toe te passen om hem op zijn plaats te houden.

En wat Tera betekent? Geen idee, maar wat maakt het ook uit? Laten we hem gaan bekijken...