Conclusie

STEMTera is een geweldig idee en het is een product van goede kwaliteit, sterk en stevig van opbouw. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormt een perfect onderwijsplatform voor Arduino, maar is ook heel handig voor mensen die Arduino willen gebruiken in Lego-projecten dankzij de Lego-compatibele onderkant.

De STEMTera is niet alleen een gewoon breadboard met 2x 40 kolommen van elk 5 contacten plus twee voedingslijnen aan beide kanten, er zijn ook Arduino-shield compatibele pennen die rechtstreeks zijn verbonden met de ingebouwde Arduino Uno R3. STEMTera is een Arduino met een prototype-shield in één robuust gereedschap.

 
Plugging a shield on STEMTera
Een shield in de STEMTera prikken is gemakkelijk.

De pennen van de tweede microcontroller, die normaal gesproken dient als serieel-naar-USB-converter, zijn ook toegankelijk, zodat de gebruiker twee microcontrollers heeft om mee te spelen.
 
Voor veel mensen zal de STEMTera één van de beste manieren zijn om met een Arduino te experimenteren. Het enige nadeel is het ontbreken van documentatie, maar dat is iets dat gemakkelijk kan worden opgelost: klik hier!