Elektor Team
Over dit artikel

Draadloze microfoon

Audio via de ISM-band

Draadloze microfoon
Toen het ISM-frequentiegebied van 863...865 MHz voor audiotoepassingen in Europa werd vrijgegeven, ontstond bij Circuit Design Inc., fabrikant van professionele hf-modulen, het idee om voor deze markt zenders en ontvangers met een groot dynamisch bereik te ontwikkelen die voldoen aan de hoge eisen die voor draadloze microfooninstallaties absoluut noodzakelijk zijn.
De modules WA-TX-01 (zender) en WA-RX-01 (ontvanger) vormen een nieuw concept voor de draadloze overdracht van audiosignalen. Deze transmissietechniek kan door zijn lage stroomgebruik in een groot aantal audiotoepassingen worden ingezet. Zenders en ontvangers zijn voorzien van onderdelen zoals SAW-filters, SAW-resonators en IC's die ruis onderdrukken. Door deze sleutelcomponenten werd het mogelijk kleine en kwalitatief hoogwaardige audiomodulen te ontwikkelen die voldoen aan alle relevante Europese normen. Hierdoor hoeft men zich bij de inzet van een draadloze verbinding bij audioapparatuur niet meer te bekommeren om de ingewikkelde, dure en tijdrovende certificering.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
(voor een set van zender en ontvanger)
Weerstanden:
R1 = 2k2
R2,R8 = 560 *
R3,R4 = 220 k
R5 = 4k7
R6 = 47
R7 = 100 k
P1,P2 = instelpotmeter 10 k
Condensatoren:
C1,C6 = 4µ7/63 V radiaal
C2,C7 = 100 n
C3,C5,C8 = 10 µ/63 V radiaal
C4 = 470 n
Halfgeleiders:
D1 = 3-mm-LED groen, low-current
D2 = 3-mm-LED rood, low-current
IC1 = WA-TX-01 (Circuit Design)
IC2 = WA-RX-01A (Circuit Design)
IC3 = TS921IN (of andere rail-to-rail-opamp)
Verder:
JP1 = 2-polige header + jumper
K1 = 3,5-mm-klinkstekerbus voor printmontage (bijv. Conrad bestelnr. 732893)
BT1 = batterijhouder voor 2x1,5-V-cellen
MIC1 = Elektreet-microfoon*
* zie tekst artikel
Reacties worden ingeladen...