2020 was een uitdagend jaar voor, nou ja, zowat iedereen. Op zakelijk gebied kunnen we allemaal wijzen naar individuele bedrijven en delen van de technische sector die hard zijn getroffen door de COVID-19-crisis. Deze week belichten we enkele bedrijven en sectoren die in 2020 en begin 2021 positieve resultaten hebben geboekt. We hebben goed nieuws voor iedereen met interesse in chips en printplaten.

 
Positive news on chips and boards

Silicon business stabiel ondanks COVID-19

Benieuwd hoe COVID-19 de silicon wafer business in 2020 heeft beïnvloed? We kunnen zien aan de hand van gegevens, onlangs vrijgegeven door de SEMI Silicon Manufacturers Group, dat de silicon wafer industrie het goed deed in 2020 ondanks alle uitdagingen in verband met de wereldwijde pandemie. De leveringen van silicon wafers zijn zelfs gestegen van 11.810 MSI in 2019 tot 12.407 MSI in 2020, en de omzet bleef ongewijzigd rond de $ 11,2 miljard. "De groei van de leveringen in 2020 werd aangedreven door een gezonde vraag naar 300 mm silicon wafers en een sterke tweede helft van 2020 ondanks verstoringen in de halfgeleiderindustrie als gevolg van COVID-19", aldus Neil Weaver, voorzitter van SEMI SMG. Elektor houdt de branche en eventuele nieuwe ontwikkelingen goed in de gaten.
 

Opwinding over de Raspberry Pi Pico

Raspberry Pi’s Pico board heeft de Elektor-community in staat van opwinding gebracht. Zodra Raspberry Pi het microcontroller-bord en de RP2040 chip onthulde op 21 januari 21 2021 begon Elektor met het aannemen van bestellingen en het Elektor Lab team heeft een livestream gepubliceerd om de technologie te introduceren. Kort daarna volgde een diepgaande videoreview, die al snel veel aandacht trok op YouTube. En het aantal views blijft stijgen! Abonneer je op onze Raspberry Pi tag om op de hoogte te blijven van de Pico en ander Raspberry Pi-gerelateerd nieuws. Ben je al aan een project begonnen met een Pico? Laat het ons weten!
 
 

Eurocircuits levert positief nieuw over printplaten

Zoals veel van onze communityleden weten, werkt Elektor samen met Eurocircuits in België om twee handige PCB-ontwerpdiensten aan te bieden: Elektor PCB Service en ElektorPCB4Makers.com. Vorige week bracht Eurocircuits goed nieuws: "Eurocircuits sloot het boekjaar 2020 af met een omzetstijging van 15% in vergelijking met het voorgaande jaar", aldus het bedrijf, eraan toevoegend dat het een omzet van ongeveer € 32 miljoen haalde met zijn print-fabricage- en assemblagediensten voor prototypes en kleine series. Volgens managing partner Dirk Stans "wordt 88% van alle bestellingen geleverd met een levertijd van ≤5 werkdagen." Kijk eens naar ElektorPCBService.com en ElektorPCB4Makers.com om een ​​betaalbare, milieuvriendelijke print-ontwerpoplossing te vinden die aan je behoeften voldoet.

Updates over chips, printplaten en meer

Abonneer je op het weekblad van Elektor Electronics News Byte en ontvang updates over chips, printplaten, de halfgeleidermarkt en nog veel meer. En zorg ervoor dat je je aanmeldt voor Elektor's E-Zine om elke week nieuwe elektronicaprojecten, vragen en antwoorden en technische tutorials te ontvangen.

vertaling: Hans Adams