Belangrijkste eigenschappen:
  • Open source hulpmiddel voor marktleidende OpenStack cloudbeheersoftware
  • Productiegerede hulpmiddelen vereenvoudigen het configureren, inzetten en beheren van de gegevensopslag
  • Schaalbare, klantspecifiek aan te passen hulpmiddelen beheren Adaptec® Smart Storage HBA, SmartHBA, SmartRAID
  • Voorzien van MaaS plug-in, modelleren op afstand voor Adaptec ARCCONF, OpenStack Horizon grafische gebruikersinterface

Aanbieders van cloud infrastructuur voor zowel algemeen als persoonlijk gebruik richten zich op open source hulpmiddelen voor het vereenvoudigen van het configureren, inzetten en beheren van hun opslagsystemen op servers. Tot nu toe waren de bedrijven genoodzaakt om hun eigen hulpmiddelen (tools) te ontwikkelen voor het beheren van hun opslagadapters en ingebedde oplossingen voor deze systemen. Microchip Technology Inc. komt als eerste tegemoet aan deze behoefte door het aanbieden van productiegerede open source hulpmiddelen voor het beheren van zijn Adaptec® Smart Storage HBA, SmartHBA en SmartRAID aanbiedingen in OpenStack datacentra.

Door te investeren in en het vervolgens aanbieden van klaar voor gebruik zijnde open source hulpmiddelen en plug-ins rekent Microchip af met de complexiteit die gebruikers ondervinden bij het aansluiten van opslagbronnen aan zijn Adaptec groep van controllers voor gegevensopslag in heterogene datacentra onder OpenStack. De vooraf gekwalificeerde en geteste Adaptec Smart Storage hulpmiddelen zijn schaalbaar en klantspecifiek aan te passen, hetgeen het beheer van grote netwerken van cloud servers vereenvoudigt binnen bedrijfsmatige infrastructuren.

De Adaptec Smart Storage OpenStack hulpmiddelen bestaan uit drie componenten: 1) Een plug-in voor Metal as a Service (MaaS), een bare-metal installatiehulpmiddel van Canonical Ltd. als smaakbepaler van de cloudindustrie en die ook Ubuntu heeft ontwikkeld; 2) een geschreven (scripted) serviceformule, of “charm”, gerealiseerd met Canonical’s Juju modelleringshulpmiddel waarmee gebruikers op afstand Adaptec ARCCONF kunnen gebruiken in elk soort cloudomgeving, zodat de adapters en gekoppelde apparaten via het Juju dashboard op afstand kunnen worden  geconfigureerd en beheerd; en 3) een plug-in voor de OpenStack Horizon grafische gebruikersinterface (GUI), waarmee gebruikers zowel Adaptec Smart Storage standaardadapters als klantspecifieke ingebedde oplossingen kunnen detecteren, configureren en gemakkelijk beheren.

“Microchip is enthousiast dat het nieuwe open source hulpmiddelen kan aanbieden die de integratie vergemakkelijken van onze Adaptec Smart Storage oplossingen, die worden gebruikt in een OpenStack software-gedefinieerde infrastructuur,” zegt Andrew Dieckmann, associate vice president of marketing van het Data Center Storage (DCS) bedrijfsonderdeel bij Microchip Technology. “Deze unieke aanbieding zal de mogelijkheid van onze klanten verbeteren om snel en efficiënt nieuwe  opslagbedrijfsmiddelen in te zetten binnen OpenStack’s marktleidende open source cloud server beheerraamwerk.”

“De $6,1 miljard markt voor OpenStack laat nog steeds wereldwijd dubbele groeicijfers zien, over algemene en persoonlijke clouds in nagenoeg elke denkbare toepassing, waaronder containers, VM’s en bare-metal,” zegt Danny Carreno, senior manager van ecosysteemontwikkeling en operations bij de OpenStack Foundation. “De open infrastructuurgemeenschap die deze groei stuurt, groeit zelf ook, met bedrijven als Microchip die projecten integreert zoals het OpenStack Horizon dashboard voor de ondersteuning van Microchip's Adaptec groep van controllers voor gegevensopslag. Hun investering in de open infrastructuurgemeenschap kan het voor operators gemakkelijker maken  om snel opslaghulpbronnen te configureren, in te zetten en te beheren in datacentra onder OpenStack.”

Adaptec opslagadapters staan al 30 jaar bekend als betrouwbare oplossingen. Microchip’s nieuwste Smart Storage productgroep bestaat uit een omvangrijke serie van Adaptec SAS/SATA adapters en IC oplossingen die voorzien in bedrijfsgerichte betrouwbaarheid, krachtige prestaties, veelzijdige beheerfuncties tegen een aantrekkelijk algeheel eigendomskostenplaatje.

Productbeschikbaarheid

De Adaptec Smart Storage open source hulpmiddelen en documentatie, inclusief handboek en uitleg over de specificatie, zijn beschikbaar op www.adaptec.com/support. Technische ondersteuning is eveneens beschikbaar, mits de programmacode van het hulpmiddel niet wordt gewijzigd door de klant.

Bezoek voor meer informatie: www.adaptec.com/support