Zoek niet verder, lees de News Byte van deze week om te weten dat de toekomst nu is aangebroken. Kunstmatige intelligentie (AI) is officieel mainstream, miljoenen abonnees profiteren van satelliet-IoT-netwerken, Raspberry Pi heeft een nieuwe dotcom en WEEF 2021 staat voor de deur. Laten we eens nader kijken naar wat er in de elektronica-industrie gebeurt.
 
News Byte: AI Goes Mainstream and more

AI wordt mainstream

Het idee van AI staat al jaren in onze boeken, films en populaire cultuur. Interessant is dat nieuw onderzoek aangeeft dat AI mainstream wordt. volgens een recent verslag door Yole Development over AI en computertechnologieën, worden AI-toepassingen snel standaard in consumentenproducten, zoals in bewakingssystemen en smartphones. "Tegenwoordig zijn beeldbewerking en audio de meest wijdverbreide AI-toepassingen", meldt Yole. “Om verschillende redenen, waaronder privacybescherming en lage latentie vereisten, wordt AI-inferentie steeds vaker bewerkt aan de rand van het netwerk, dus in het eigenlijke consumentenapparaat. Dit vereist speciale processor vaardigheden om deze bewerkingen in realtime uit te voeren. Het aandeel processors dat is toegewijd aan het uitvoeren van AI groeit daarom.” Op de hoogte blijven van AI-artikelen en projecten van Elektor? Abonneer je op onze "AI"-tag voor regelmatige updates.

Satelliet Comm abonnees groeit

De markt voor satellietcommunicatie groeit en het lijkt erop dat de enige richting voor het aantal satelliet-IoT-abonnementen omhoog is. Kijk eens naar de recente cijfers van Berg Insight. Vorig jaar groeide het wereldwijde aantal satelliet-IoT-abonnees tot 3,4 miljoen. Wat betekent dit voor de toekomst? "Het aantal satelliet-IoT-abonnees zal toenemen met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 35,8 procent tot 15,7 miljoen units in 2025", meldt het bedrijf. Houd de Orbcomm, Inmarsat en Iridium in de gaten, die het peloton succesvolle IoT-netwerkoperators lijken te leiden.

Raspberry Pi Dotcom

Slechts enkele dagen geleden werd https://www.raspberrypi.com/ door Raspberry Pi gelanceerd. Waarom? Volgens Philip Colligan van Raspberry Pi, zal de .com-site zich richten op Raspberry Pi-gerelateerde technologie en producten, terwijl de .org-site gericht zal blijven op alles wat met de Raspberry Pi Foundation te maken heeft. Dit is niet het enige belangrijke Raspberry Pi-gerelateerde nieuws. Zoals Elektor onlangs al heeft gemeld, treft het wereldwijde tekort aan chips talloze bedrijven. Dit heeft problemen veroorzaakt voor technici en makers die ook veel Raspberry Pi-producten proberen te bemachtigen. Gelukkig, als je al wat Raspberry Pi's hebt en je bent op zoek naar gerelateerde producten, accessoires of boeken, kan Elektor je ruim voorzien.

WEEF 2021 Sprekers

WEEF 2021 vindt plaats over slechts enkele weken. Het evenement op 18 november biedt technici, journalisten en leidinggevenden in de elektronica-industrie een platform om te spreken over belangrijke ethische onderwerpen. Het evenement, geleid door Johann Wiesböck en Stuart Cording, bestaat uit speeches en discussies met opinieleiders zoals professor Dr. Stefan Heinemann (FOM Hogeschool), Margot Cooijmans (Royal Philips), Amir Sherman (Sherman-BizDev), Priscilla Haring- Kuipers (journalist) en Dirk Stans (Eurocircuits). Lees over het WEEF 2021 programma en de sprekers op https://www.elektormagazine.nl/weef.

Updates over AI, satellietcommunicatie en meer

Abonneer je op Elektor's wekelijkse Elektronica News Byte tag voor updates over kunstmatige intelligentie, satellietcommunicatiemarkt, Raspberry Pi en WEEF. En vergeet je niet aan te melden voor Elektor's E-zine om nieuwe zelfbouw-elektronicaprojecten, interviews en gedetailleerde technische tutorials te ontvangen.


Vertaling: Hans Adams