Engineering resources kunnen niet in het oneindige uitgebreid worden, dus af en toe zul je moeten uitbesteden. Of misschien ben je een start-up die hulp zoekt bij het op de markt brengen van je ontwerp. In dergelijke situaties zijn er genoeg externe engineeringteams beschikbaar om in te springen en je te ondersteunen. In de laatste aflevering van Elektor Engineering Insights (EEI) leidden Petr Dvořák, een freelance hardwareontwerper, en František Vrbovský van APN Plus Stuart en het EEI-publiek door hun tips en aanbevelingen om het beste te halen uit dergelijke engineeringrelaties. De aflevering ging in op effectief management, communicatie en voorbereiding bij het uitbesteden van engineeringjobs.

Communicatie is de sleutel!

Stuart, die de discussie opende, ging in op de uitdagingen die kunnen ontstaan tijdens het ontwikkelingsproces, zoals veranderingen in vereisten, onverwachte problemen en het belang van flexibiliteit. Petr benadrukte de noodzaak van duidelijke communicatie en stelde dat het begrijpen van de verwachtingen van de klant essentieel is voor het leveren van een succesvol project. František voegde eraan toe dat een gestructureerd ontwikkelingsproces, met wekelijkse vergaderingen en verschillende communicatiekanalen, helpt om effectief om te gaan met potentiële uitdagingen. De discussie benadrukte ook het belang van documentatie voor een soepele samenwerking tussen klanten en engineeringteams.

Microcontrollers en softwareontwikkeling

Dankzij de Arm Cortex-M zijn microcontrollers meer gestandaardiseerd en bieden fabrikanten nu robuustere documentatie en ondersteuning dan in het verleden. Petr en František zijn het er allebei over eens dat deze factoren essentieel zijn bij het kiezen van microcontrollers. Petr stelde voor om met bekende fabrikanten te werken die uitstekende ondersteuning en documentatie garanderen. František voegde eraan toe dat het gunstig kan zijn om je te concentreren op één of twee typen leveranciers van microcontrollers.
Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Elektor Engineering Insights!

František vermeldde dat een gebied waarop ontwikkelaars enorm geholpen zouden kunnen worden, de verbetering van softwarebibliotheken is. Een gestandaardiseerde HAL voor de hele industrie zou het makkelijker maken om over te schakelen tussen microcontrollers, maar dit lijkt nog niet in zicht. Ze bogen zich ook over toekomstige programmeertalen voor microcontrollers, waarbij ze bespraken of Rust de potentie heeft om C/C++ te verdringen en of MicroPython ooit een belangrijke taal zou kunnen worden in de embedded wereld.

Inzicht in lopende projecten

Toen de show ten einde liep, spraken beide gasten over hun huidige projecten. Petr werd onlangs uitgedaagd door de communicatie met een klant in Nieuw-Zeeland, waarbij het tijdsverschil voor vertragingen zorgde. Hij vertelde ook dat hij werkt aan de elektronica voor de Prusa familie van 3D-printers. František introduceerde een langetermijnproject, Leviathan, dat een besturingseenheid is voor airsoftpistolen die wereldwijd worden verkocht, en benadrukte de uitdagingen van het aanpassen aan verschillende pistoolconfiguraties. De aflevering werd afgesloten met waardevol advies voor mensen die een carrière in embedded systemen ambiëren, waarbij de nadruk werd gelegd op de waarde van praktijkervaring, het volgen van influencers en het lezen van tijdschriften over elektronica en industriële onderwerpen.

Geïnteresseerden in de volledige aflevering en meer informatie over outsourcing kunnen terecht op Elektor TV - Industry of kijken hieronder:
 
 

Over de shows

Elektor Industry Insights (EEI) is een bron van informatie voor drukbezette ingenieurs en makers die op de hoogte willen blijven van de wereld van elektronica. Stuart Cording (redacteur, Elektor) bespreekt op woensdag twee keer per maand echte technische uitdagingen en oplossingen met experts uit de elektronica-industrie.
 
Visuals New Bytes-Banner 1080.png

Hey - I have a great story...

Geweldig! We horen het graag. Neem gerust contact met ons op om te horen hoe je je nieuws met ons kunt delen. We proberen het ergens in te passen, of het nu gaat om een productlancering, nieuwe technologie, doorbraak of evenement. Neem contact op met Stuart Cording via email, of op Twitter, of LinkedIn.

Vertaling: Willem den Hollander