Digitaal verbeterde analoge voeding

4 oktober 2016, 12:06
Toepassing in een Ćuk-converter
Toepassing in een Ćuk-converter
Voor DC/DC-voedingstoepassingen, bijvoorbeeld in servers en voor het laden van accu’s, of voor algemene industriële en consumententoepassingen en in de automobielindustrie, introduceert Microchip een DEPA-controller (Digitally Enhanced Power Analogue) die niet alleen spanning en stroom regelt maar ook de temperatuur bewaakt. 
 
De MCP19124/5 beheert instelbare laadalgoritmes voor ieder type accu en maakt balanceren van cellen mogelijk evenals het laden van supercondensatoren. Het is de enige accu-laadchip die configureerbaar is voor elk laadprofiel, iedere accusoort of -spanning en alle mogelijke celconfiguraties.  De gebruiker kan er ook zijn eigen laadprofielen in opslaan. Voor de overgang naar een nieuwe laadfase kunnen drempels voor spanning, stroom, temperatuur of tijd worden ingesteld. Met dit circuit kunnen regelingen worden gerealiseerd met de topologieën flyback, boost,  SEPIC en Ćuk.

Andere belangrijke eigenschappen

 
  • Onafhankelijke regelaars voor stroom en spanning met eigen feedbacknetwerken.
  • Dynamische omschakeling tussen stroom- en spanningsinstellingen zonder pieken of overgangen. Voorinstelling van de open uitgangsspanning mogelijk om inschakelverschijnselen te reduceren.
  • Functionele instellingen via interne registers tijdens bedrijf instelbaar.
  • Lineaire regelaar, MOSFET-drivers, PIC® 8 bits microcontroller, precisie-oscillator en geïntegreerde analoge PWM-regelaar.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items