Eenvoudig en goedkoop LoRaWAN met Raspberry Pi en Dragino

9 januari 2020, 00:00
Als u voor uw IoT-experimenten veel draadloze sensors met uw huisautomatiseringssysteem wilt verbinden, dan hebt u een goedkoop draadloos lange-afstandsnetwerk nodig. En ook een gateway in de buurt. Probeer hiervoor eens de Dragino LoRa/GPS_HAT-module samen met een RPi. Deze combinatie biedt u spread-spectrum-communicatie met hoge storingsbestendigheid over zeer grote afstanden, waarbij de kosten en het energieverbruik minimaal zijn! De software laat zich eenvoudig installeren en indien nodig aanpassen. 
In deze video ziet u hoe eenvoudig u via uw eigen eenkanaals node met bijvoorbeeld 20 of meer sensors kunt communiceren. Door gebruik te maken van Node-RED of een vergelijkbaar flow-gebaseerd programmeertool om gebeurtenissen en apparaten voor het Internet of Things aan elkaar te koppelen, kunt u al snel uw LoRaWAN-gateway op uw bestaande domoticasysteem aansluiten. 
 

Voor toepassingen waarvoor timing- of GPS-informatie nodig is kan een (in dit voorbeeld niet gebruikte) uitbreidingsmodule L80 GPS (MTK MT3339) via de seriële poorten op de Raspberry Pi worden aangesloten.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items