Microchip kondigt de introductie aan van de SST26VF serial quad I/O(SQI) 3 V flashgeheugenserie, de eerste NOR flashcomponenten van de industrie die beschikken over geïntegreerde MAC adresopties. Voorgeprogrammeerd met EUI-48 en EUI-64 adressen geldt er bij deze componenten geen minimum bestelaantal en dat levert aantrekkelijk geprijsde, plug-en-play opslagoplossingen op voor verbonden toepassingen die gebruik maken van Ethernet, Bluetooth®, Wi-Fi®, IEEE 802.15.4 en FireWire®.
 
Belangrijkste eigenschappen:
  • Voorgeprogrammeerde MAC adressen in NOR flash zonder minimum bestelaantal
  • Biedt aantrekkelijk geprijsde, plug-en-play opslag voor bedrijven van willekeurige omvang
  • Zelf aanschaffen en onderhouden van unieke identifiers van IEEE-RA vervalt
  • Ondersteunt cloud-verbonden toepassingen voor industrie en consument
 
De SST26VF serie van flexibele MAC adreschips helpt ontwerpers om tijd en kosten te besparen en tegelijkertijd de marktintroductie te versnellen voor lage tot middelgrote productieseries. De MAC adresopties zijn beschikbaar bij flashgeheugens met een omvang van 16 megabit (Mb), 32 Mb en 64 Mb.
 
De snelle groei van het Internet of Things (IoT) betekent dat ontwerpers van ingebedde systemen door de IEEE-Registration Authority (RA) verplicht worden om de Media Access Control (MAC) adressen voor alle verbonden producten aan te schaffen, te programmeren en te rangschikken. Omdat de IEEE-RA ze alleen verkoopt in blokken met een omvang van 4.000 tot 16 miljoen, betalen kleine tot middelgrote bedrijven meer voor dienstverlening met beperkte aantallen. De SST26VF helpt om te voorkomen dat bedrijven zelf deze unieke identifiers van de IEEE-RA moeten aanschaffen en onderhouden.