2023 was een opmerkelijk elektronicajaar. Elektor behandelde de volgende onderwerpen op het gebied van elektronica (en nog veel meer): Raspberry Pi 5, KiCad 7, Arduino UNO R4, handige Espressif projecten, Rust, AI/ML, and AIoT. Kijk samen met ons terug op 2023 en werp een blik vooruit op 2024. We beginnen met het schetsen van Elektors benadering van publiceren, ontwerp van elektronicaprojecten en productontwikkeling in 2024. Zoals je zult zien, hebben we talloze uren aan doe-het-zelfelektronicaprojecten, technische tutorials, technische webinars, productrecensies, diepgaande interviews en nog veel meer voor je in petto. Of je je nu wilt verdiepen in een specifiek onderwerp (bijv. embedded systemen of IoT) of samen met onze ingenieurs wilt werken aan een nieuw product, we hebben spannende aanbiedingen en mogelijkheden voor iedereen. Laten we van 2024 weer een jaar maken om nooit te vergeten!

2024: Verticals, Projecten en Meer

In de komende weken en maanden zal Elektor zich bij de contentcreatie richten op het informeren en inspireren van leden van de community over specifieke elektronica-gerelateerde onderwerpen (d.w.z. "verticals", zoals we ze intern noemen). De onderwerpen omvatten:
   
Elektor 2024 editorial calendar - electronics projects and more

Hoewel we de community altijd al hebben voorzien van diverse inhoud en projecten met betrekking tot dergelijke onderwerpen, zullen we deze onderwerpen het komende jaar nog gestructureerder aanpakken. Door teams van interne ingenieurs, redacteuren en elektronica-experts aan elk van deze onderwerpen toe te wijzen, streven we ernaar om het hele jaar door projecten, tutorials, interviews, boeken, producten en meer over elk onderwerp te leveren. Wat is er nieuw aan deze aanpak? De concepten van volledig verdiepen in het onderwerp en conversiedenken. Na verloop van tijd kunnen lezers en leden van de Elektor-community zich (gedurende uren, dagen of maanden) verdiepen in het onderwerp van hun keuze met artikelen, elektronicaprojecten, webinars, cursussen, boeken, bundels, livestreams en meer. Terwijl we inhoud leveren voor elk onderwerp, moedigen we je aan om deel te nemen en met ons samen te werken: stuur ons je artikelvoorstellen, post je projecten op het Labs-platform en breng ons op de hoogte van je productideeën (bijv. boeken of kits). We kijken ernaar uit om met je samen te werken!

Stuur ze naar Elektor!

Elektronica-innovatie in 2023

In 2023 hebben we een breed scala aan content gepubliceerd, van onze januari 2023 uitgave over audio- en videotechnologie tot de 2023 Circuit Special en de gasteditie van Espressif die we in december hebben gepubliceerd. We hebben ook het startsein gegeven voor de STM32 Wireless Innovation Design Contest, hebben de Elektor Marketplace gelanceerd, deelgenomen aan verschillende evenementen (zoals Embedded World 2023 en het 2023 Raspberry Pi Resellers Event), nieuwe collega's verwelkomd, het Elektor Lab in Aken, Duitsland, geüpgraded en nog veel meer. Laat je me wijzen op een paar hoogtepunten.

Opmerkelijke 2023 producten en edities  
linear voltage regulator - Elektor Electronics Product
±40-V Linear Voltage Regulator: An Alternative Power Supply
 
Elektor Cloc 2.0
Elektor Cloc 2.0 Kit
Opmerkelijke artikelen en projecten voor 2023
Elektor Marketplace
  • Wil je elektronische apparatuur, onderdelen en gereedschappen kopen of verkopen? Bezoek de Elektor Marketplace om direct in contact te komen met andere ingenieurs en makers die geïnteresseerd zijn in kopen en verkopen.

STM32 Design Contest
  • The STM32 Wireless Innovation Design Contest gaat van start in 2023. De uiterste inzenddatum is 19 februari 2024. Het geeft innovators de kans om hun creativiteit en ontwerpvaardigheden te tonen door spannende draadloze applicaties te creëren met behulp van de krachtige dev en eval boards van STMicroelectronics. Of je nu een passie hebt voor IoT, robotica, domotica of AI, de mogelijkheden zijn eindeloos. € 5.000 aan geldprijzen liggen voor het grijpen!

Opmerkelijke 2023 video's, webinars en shows
Abonneer je op het Elektor TV YouTubekanaal om meldingen te ontvangen over al onze toekomstige livestreams (bijv. Elektor Lab Talk), video's, technische shows (bijv. Elektor Engineering Insights) en webinars
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veel plezier!

Vertaling: Willem den Hollander