Zoals u weet, organiseren we bij Elektor regelmatig om de paar weken een boeiende Lab Talk, waarbij onze gepassioneerde redactie in de nieuwste elektronicatrends duikt. Deze keer waren we verheugd om rechtstreeks uit te zenden vanaf de Elektor-stand op Embedded World 2024 in Neurenberg. Bekijk hieronder meer details!

De sessie werd gepresenteerd door Brian Tristam Williams, Jens Nickel en Stuart Cording van Elektor en werd ook verrijkt door de aanwezigheid van onze gewaardeerde gasten Anant Gupta en Pedro Minatel van Espressif. Zij deelden allen hun enthousiasme en inzichten over de huidige trends en de toekomst van embedded technologieën. Anant en Pedro bespraken de vooruitgang in IoT-connectiviteitsoplossingen, met de nadruk op dual-band Wi-Fi-technologieën en de integratie van nieuwe beveiligingsfuncties in hun producten.

Een van de hoogtepunten was een verkenning van nieuwe IoT cellulaire technologieën, waaronder de opkomende Cat-1 bis en 5G RedCap, die een revolutie beloven teweeg te brengen in de manier waarop apparaten communiceren in steeds drukkere netwerken. Het nieuwste product van BeagleBone, de BeagleV AI, werd ook besproken. Deze nieuwe single-board computer integreert krachtige verwerkingsmogelijkheden speciaal voor AI-toepassingen en biedt ontwikkelaars een robuust platform voor innovatie. Al met al bespraken Brian, Jens en Stuart een reeks fascinerende segmenten, die stuk voor stuk de innovatieve geest die van het evenement uitging lieten zien. Praktische details en het comfort van bezoekers zijn niet vergeten op de beurs, zoals blijkt uit de spraak gestuurde koffiezetrobot op de stand van Mouser!

Daarnaast verrijkten ingenieurs Saad Imtiaz en Jean-François Simon (Elektor) de discussie met hun ervaringen en observaties van de beurs, waarbij ze praktische inzichten brachten in de toepassing en impact van deze technologieën in real-world scenario's.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektronica en embedded systemen biedt deze video, die live tijdens de beurs werd uitgezonden, een schat aan informatie. Bekijk deze hieronder:
 
 

Kijk verder!

Wilt u meer leren over elektronica? Bekijk andere geweldige educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts door onze extra content te bekijken op ons Elektor YouTubekanaal en ons Elektor Industry Youtubekanaal. Abonneer u op onze Elektor nieuwsbrief om een consistente stroom van technische kennis en interessante perspectieven te ontvangen.


Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Elektor Lab Talk!



Vertaling: Willem den Hollander