Met de Elektor mei / juni 2021 uitgave vieren we een heel bijzonder jubileum. Kijk samen met ons terug op 60 jaar Elektor-projecten en nog veel meer.

Electronica Wereld, Elektuur, Elektor

Het is zover: we zijn 60! In april 1961 publiceerde Bob van der Horst het eerste nummer van zijn nieuwe tijdschrift Electronica Wereld  (Wereld van elektronica), die later werd hernoemd tot Elektuur en vervolgens tot Elektor. De uitgever voelde hier een gat in de markt. De meeste elektronica-kennis van die tijd was verborgen in academische literatuur en talloze datasheets, in moeilijk te verteren documenten en saaie diagrammen. Van der Horst voorzag dat veel mensen zoals hij enthousiast zouden worden van het bouwen van elektronische schakelingen - en, wat nog spannender was, ze het creatief zouden aanpassen voor hun eigen doeleinden of ze het zelfs helemaal opnieuw zouden ontwikkelen. Om dit te doen, heb je de kennis nodig, en de beste manier om die kennis over te brengen, is door je lezers stap voor stap het gevoel te geven dat ze iets hebben bereikt, en door te zorgen dat ze 'gaandeweg' leren.
 
Elektor May/June 2021

Zelfs 60 jaar later blijven we trouw aan dit succesvolle model. Het programmeren van multi-core processors, ontwikkelen met MicroPython en het verbinden van uw eigen hardware met webplatforms zijn slechts drie van de onderwerpen die we stap voor stap aan onze lezers willen introduceren - met de bewezen mix van theorie en praktijk. Als hoofdredacteur profiteer ik van het feit dat onze redacteuren en onze auteurs allemaal besmet zijn met het DIY-virus. Daardoor krijg ik bijna nooit een artikel op tafel dat te droog en theoretisch is. Meestal moet ik zelfs onze creatieve geest in toom houden, zodat het project niet te omvangrijk wordt (want je wilt immers altijd op tijd het nieuwe magazine op tafel). Het mooiste is dat het de vinger aan de pols van de tijd houdt. Dit houdt ons jong en ons tijdschrift fris.

Kijk maar eens naar de Elektor-uitgave van mei / juni 2021!
 

Inhoud Elektor mei / juni 2021

Van de inhoudsopgave in het Elektor mei / juni-editie:

Elektor-lidmaatschappen

Elektor GOLD- en GREEN-leden hebben direct toegang tot het laatste nummer. Elektor-leden genieten van vele voordelen, zoals 10% korting op de meeste producten in de Elektor webwinkel, onbeperkte toegang tot ons online archief, en nog veel meer. U kunt deze uitgave natuurlijk zowel als pdf of als gedrukt magazine kopen.

Nog geen Elektor-lid? Wordt nog vandaag Lid!

Vertaling: Hans Adams