Goedkoop foutzoeken en programmeren is nu sneller en kent meer functies met het MPLAB® PICkit™ 4 ontwikkelhulpmiddel

27 februari 2018, 14:33
Goedkoop foutzoeken en programmeren is nu sneller en kent meer functies met  het MPLAB® PICkit™ 4 ontwikkelhulpmiddel
Goedkoop foutzoeken en programmeren is nu sneller en kent meer functies met het MPLAB® PICkit™ 4 ontwikkelhulpmiddel
Het foutenopsporingsproces blijft een belangrijk gebied waar veel ontwerpers van ingebedde systemen graag verbeteringen in zouden zien, volgens AspenCore’s 2017 Embedded Market Study. Om aan deze behoefte te beantwoorden en ontwerpers tevens meer mogelijkheden te bieden, introduceert Microchip Technology Inc. de MPLAB® PICkitTM 4 in-circuit debugger. Het goedkope PICkit 4 in-circuit programmeer- en foutzoekontwerphulpmiddel is bedoeld om het populaire PICkit 3 programmeerapparaat te vervangen door een vijfmaal snellere programmeertijd aan te bieden, een breder spanningsbereik (1,2-5 V), verbeterde USB aansluiting en meer  interfacevoorzieningen bij het opsporen van fouten. Als aanvulling op het ondersteunen van Microchip’s PIC® microcontrollers (MCU’s) en dsPIC® digitale signaalcontrollers (DSC’s), ondersteunt het hulpmiddel bovendien het opsporen van fouten en het programmeren voor de CEC1702 serie componenten met hardwareversleuteling.
 
Deze goedkope programmeer- en foutzoekoplossing is ideaal voor diegenen die ontwerpen in de 8-bit ruimte, maar is bovendien uitstekend geschikt voor 16- en 32-bit ontwerpen, te danken aan de krachtige ATSAME70Q21B microcontroller op een klokfrequentie van 300 MHz. De voordelen van de snellere programmeertijd betekenen korter wachten en een betere productiviteit tijdens het ontwerpen. Dit is vooral van belang bij het ontwerpen met 32-bit microcontrollers met een grotere geheugencapaciteit.
 
Met het PICkit 4 ontwikkelhulpmiddel kan voor het foutzoeken en programmeren gebruik worden gemaakt van de grafische gebruikersinterface van de MPLAB X geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE). Het hulpmiddel wordt aangesloten op de computer van de ontwerper via een snelle USB 2.0 interface en kan worden aangesloten op het doelsysteem via een 8-pens enkelvoudige inline header die geavanceerde interfaces ondersteunt, zoals 4-draads JTAG en enkeldraads serieel foutzoeken met een stromende data gateway.
 
 De PICkit 4 is ook terugwaarts compatibel voor demonstratiekaarten, headers en doelsystemen die gebruikmaken van 2-draads JTAG en in-circuit serieel programmeren (ICSP) compatibiliteit.
 
De nieuwe interfaces maken dit goedkope hulpmiddel compatibel met Microchip’s CEC1702 hardware versleutelde componenten. Deze energiezuinige, maar krachtige 32-bit MCU biedt gemakkelijk te gebruiken versleuteling, verificatie en persoonlijke en publieke sleutels. Gebruikers van de CEC1702 kunnen nu profiteren van Microchip’s ontwerphulpmiddelen en ondersteuning in plaats dat ze moeten investeren in hulpmiddelen van derden voor het programmeren en foutzoeken.
 
“Een beter en sneller ontwerphulpmiddel hoeft niet duur te zijn," zegt Rodger Richey, Microchip’s directeur van Development Systems. “Het MPLAB PICkit 4 programmeerapparaat heeft alle functies die een ontwerper nodig heeft om te werken met PIC, dsPIC en CEC1702 componenten, alsook de mogelijkheid voor de ondersteuning van toekomstige producten die de komende jaren het licht zullen zien. Ons doel is om de best presterende en gemakkelijk te gebruiken ontwikkelhulpmiddelen in de industrie te introduceren tegen een redelijke prijs.”
 
Bezoek voor meer informatie over het MPLAB PICkit 4 ontwikkelhulpmiddel: www.microchip.com/PICkit4
 
Prijs en beschikbaarheid
Het MPLAB PICkit 4 (PG164140) ontwerphulpmiddel is nu beschikbaar voor $47.95. Ga om dit te bestellen naar Microchip’s gemakkelijk te gebruiken online verkoopkanaal microchipDIRECT of neem  contact op met een van Microchip’s geautoriseerde distributiepartners. Raadpleeg voor aanvullende informatie een willekeurige Microchip verkoper of geautoriseerde wereldwijde distributeur, of bezoek Microchip’s website.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items