Belangrijkste eigenschappen:
  • Datasnelheden tot 153,6 kSPS en compacte afmetingen van de behuizing
  • 24-bit en 16-bit ADC’s verbeteren de systeemprestaties in toepassingen met hoge nauwkeurigheid
  • Snel programmeerbare datasnelheden, hoge nauwkeurigheid en lagere ruis
  • Geïntegreerde functies rekenen af met externe componenten en verlagen de algehele systeemkosten

Microchip kondigt een serie van compacte analoog-naar-digitaal omzetters (ADC’s) aan met hoge programmeerbare datasnelheden tot 153,6 kilosamples per seconde (kSPS). De 24-bit MCP356x en 16-bit MCP346x delta-sigma ADC series hebben sneller te programmeren datasnelheden ten opzichte van overeenkomstige op de markt beschikbare componenten en hebben een hoge nauwkeurigheid en een lager ruisgedrag. Ze zijn ondergebracht in een minuscule 3x3 mm UQFN-20 behuizing. Deze dicht geïntegreerde ADC’s komen tegemoet aan de toenemende vraag naar kleine behuizingen voor toepassingen met bepekte ruimte, zoals draagbare instrumentatieapparatuur.
 
De meeste delta-sigma ADC’s met hoge resolutie die nu op de markt zijn hebben lagere programmeerbare datasnelheden van enkele kSPS. De MCP356x en MCP346x serie hebben een veel hogere datasnelheid, waarmee deze componenten ideaal zijn voor allerlei nauwkeurige toepassingen die vragen om verschillende datasnelheden, waaronder industriële procesregeling, fabrieksautomatisering en sensor transducers en zenders. De ADC’s leveren ook geïntegreerde functies waardoor er geen externe componenten nodig zijn en de algehele kosten van een systeem worden gedrukt. Tot deze functies behoren een interne oscillator, temperatuursensor en burnout stroombron.
 
De nieuwe series geven een resolutie van 24-bit of 16-bit, twee/vier/acht enkelvoudige of een/twee/vier differentiële kanalen, zodat ontwerpers de meest geschikte ADC voor hun specifieke toepassing kunnen selecteren. De componenten vormen een aanvulling op Microchip’s uitgebreide programma veelzijdige ADC’s die tegemoet komen aan de eisen die worden gesteld qua snelheid, nauwkeurigheid en stroomopname.