Kernonafhankelijke periferie in Microchip’s PIC18K40-serie

4 november 2016, 11:00
Kernonafhankelijke periferie in Microchip’s PIC18K40-serie
Kernonafhankelijke periferie in Microchip’s PIC18K40-serie
Microchip komt met PIC18-processoren met Core Independant Peripherals. Met deze CIP’s kunnen ontwerpers bepaalde taken in hardware uitvoeren, waardoor de kern (CPU) niet belast wordt en hij andere taken kan uitvoeren of zelfs in slaapstand gezet mag worden. In de PIC18K40-serie worden 10 modellen voorzien van deze nieuwe techniek.
 
De PIC18K40 is een 8-bit-familie met 16 tot 128 KB flashgeheugen in behuizingen van 28 tot 64 pennen. De ingebouwde ADC is ‘intelligent’ (ADC2) en kan onafhankelijk van de CPU data-acquisitie- en signaalanalysefuncties uitvoeren. Dat is erg handig bij het verwerken van sensorinterface-toepassingen, zoals capacitief aanrakingsgevoelige bediening.
 
De aangekondigde processoren werken op 5 V en hebben een uitgebreide set CPI’s, waaronder CRC/geheugenscan, windowed watchdog-timer, hardware limit-timer, maximaal 7 hardware-PWM’s en communicatie-interfaces. Daarbij komen dan nog eens een nuldoorgangsdetectie en on-chip spanningsvergelijker en de ADC2. Ook wordt de serie ondersteund door Microchip’s Curiosity High Pin Count (HPC) en software-ontwikkelsystemen, waaronder de MPLAB codeconfigurator (MCC), MPLAB IDE, XC8-compiler en het cloud-gebaseerde IDE MPLAB Xpress.
 
Meer info: www.microchip.com/K40.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items