Het aansluiten van meerdere power supplies (geschakelde voedingen) op één installatieautomaat levert nogal eens problemen op met inschakelen. Geschakelde voedingen gebruiken condensatoren in de ingangscircuits voor filtering en stabilisatie. Deze zorgen bij inschakelen voor hoge opstartstromen (inrush current). Hoewel de piekstromen zeer kortstondig zijn (over het algemeen minder dan 5 ms), vormen piekwaarden tot 60A geen uitzondering.
 
Als meerdere voedingen op één installatieautomaat worden aangesloten, kan door de gecombineerde (opgetelde) inschakelstromen de automaat getriggerd worden en afschakelen.
 
Om dit te voorkomen, introduceert Mean Well nu een inrush current limiter. Deze kan een continue stroom van 16A(ac) aan, bij een ingangsspanning van 180 - 264V(ac). De piekstroom bedraagt 165A bij een piekduur van 20ms en zelfs 800A bij een piek van 200μs. Dat alles bij een omgevings-temperatuurbereik van -30 ~ +70 °C en tot op een hoogte van 5000m.
 
Afhankelijk van de opstartstroom kunnen daarmee 5 a 10 voedingen op één installatieautomaat worden aangesloten zonder die automaat te hoeven wijzigen naar een zwaarder type (bv. van B- naar C-karakteristiek).
 
De ICL-16 is verkrijgbaar in twee typen behuizingen, een DIN-rail (TS-35/7.5 of 15), type ICL-16R en een lineaire variant, de ICL-16L. De eerste is vooral bedoeld voor industriële toepassingen, terwijl de laatste met name is toegespitst op LED-toepassingen.

Download de product details hier