Microchip breidt carrier-grade tijd- en synchronisatieprogramma uit ten behoeve van netwerkexploitatie, betrouwbaarheids- en schaalbaarheidsuitdagingen

16 mei 2019, 16:00
Microchip breidt carrier-grade tijd- en synchronisatieprogramma uit ten behoeve van netwerkexploitatie, betrouwbaarheids- en schaalbaarheidsuitdagingen
Microchip breidt carrier-grade tijd- en synchronisatieprogramma uit ten behoeve van netwerkexploitatie, betrouwbaarheids- en schaalbaarheidsuitdagingen
Microchip kondigt, via dochtermaatschappij Microsemi, aanvullingen aan op het Precision Time Protocol (PTP) PackeTime® programma, waaronder de TimeProvider 4100 versie 2.0. De aanvullingen voorzien in oplossingen voor een van de grootste uitdagingen bij de exploitatie van 5G netwerken, namelijk de synchronisatie van hogere volumes van nog dichter gestapelde pakketten van basisstations. Een andere uitdaging is om de diensten in de lucht te houden bij onderbreking van het Global Navigation Satellite System (GNSS) ten gevolge van storingen zoals jamming, spoofing of signaalverlies.

De TimeProvider versie biedt 10 gigabit Ethernet (GE) ondersteuning, een boundary klok bedrijfsmodus die de bedrijfskosten verlaagt en andere aanvullingen ter verbetering van de distributie van de timingstromen van meerdere bronnen naar de basisstations van een netwerk en andere eindpunten. TimeProvider 4100 2.0 met de bijbehorende 10 GE uitbreidingsmodule is door SK Telecom in Korea gekozen voor de wereldwijde levering van 5G diensten in het gebied van de hoofdstad Seoul en in de provincie Chungcheong.
 
Belangrijkste eigenschappen:
  • Uitgebreide TimeProvider® 4100 serie voegt 10 gigabit Ethernet ondersteuning toe
  • Ondersteunt nauwkeurigste industriële tijdoverdracht over mobiele en de meest recente kabelnetwerken
  • Boundary klok verwerkingsmodus voor lagere bedrijfskosten en verbeterde timingdistributie
  • Drie versie 3.0 modulen van geïntegreerde GNSS master (IGM) voegt nieuwe mogelijkheden toe
 
Door het uitbreiden van de gateway klok bedrijfsmodus van de TimeProvider 4100 met Microchip’s High-Performance Boundary Clock (HP-BC) bedrijfsmodus worden de meeste recente zeer-nauwkeurige ITU-T klasse C & D boundary klokstandaarden ondersteund. Deze standaarden schrijven extreem nauwkeurige tijdoverdracht over optische netwerken voor, zodat operators Dense Wavelength Division Multiplexing (DWDM) technologie kunnen toepassen in plaats van speciale glasvezelkabels. Versie 2.0 past zich aan de geleidelijk toenemende bandbreedtebehoeften van de volgende generatie netwerkcomponenten aan via een optionele uitbreidingsmodule die over 10 GE interfaces beschikt. Via extra bewakingsfuncties kunnen aanbieders van diensten nagaan hoe de prestaties van tijd- en fasegedrag worden beïnvloed door netwerkelementen.
 
De PTP cliëntcapaciteit is verhoogd tot 790 om te voorzien in de schaalbaarheid die noodzakelijk is voor de exploitatie binnen mobiele netwerk aggregatielagen en nieuwe DOCSIS 3.1 remote-PHY kabelarchitecturen.
 
Voor de aanbieders van diensten die compactere PTP 1588 v2 Grandmasters willen inzetten met minder basisstations dichter aan de randen van het netwerk, introduceert Microchip bovendien versie 3.0 van de geïntegreerde GNSS Master (IGM) serie. Hierbij combineert IGM 3.0 een IEEE-1588v2 PTP Grandmaster met een GNSS ontvanger en antenne voor het vereenvoudigen van installaties voor binnen- en buitengebruik.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items