Microchip breidt de silicium carbide (SiC) serie componenten voor vermogenselektronica uit voor verbetering op systeemniveau qua rendement, afmetingen en betrouwbaarheid

16 maart 2020, 10:47
Microchip breidt de silicium carbide (SiC) serie componenten voor vermogenselektronica uit voor verbetering op systeemniveau qua rendement, afmetingen en betrouwbaarheid
Microchip breidt de silicium carbide (SiC) serie componenten voor vermogenselektronica uit voor verbetering op systeemniveau qua rendement, afmetingen en betrouwbaarheid
De aanhoudende vraag resulteert in een snelle groei voor de op silicium carbide (SiC) gebaseerde systemen met een nog hoger rendement en kleinere afmetingen en gewicht, waarmee ontwerpers innovatieve voedingsoplossingen kunnen realiseren. Toepassingen voor SiC technologie lopen van elektrische voertuigen en laadstations tot slimme distributienetwerken en voedingssystemen voor industrie en luchtvaart. Microchip Technology Inc. (Nasdaq: MCHP) kondigt vandaag het uitgebreide programma aan van kleinere, lichtere en efficiëntere SiC voedingsmodulen. Samen met het brede programma van microcontrollers (MCU’s) en analoge producten voldoet Microchip aan de behoefte om systemen met hoog vermogen, aandrijvingen en voedingstrappen te regelen – om afnemers te ondersteunen met complete systeemoplossingen.
 
Microchip’s SiC serie bestaat uit breed toepasbare en op Schottky Barrier Diode (SBD) gebaseerde voedingsmodulen in 700, 1200 en 1700 V varianten. De nieuwe serie voedingsmodulen omvat diverse topologieën, zoals dubbele diode, volledige brugschakeling, enkelfase, dubbele gemeenschappelijke kathode en 3-fasenbrug, waarbij modulen met uiteenlopende stroom en behuizing worden aangeboden. De toevoeging van SiC SBD modulen vereenvoudigt ontwerpen door het integreren van een meervoudige SiC diode ‘die’ met de optie om substraat en basisplaatmateriaal te mixen en te matchen in een enkele module – hetgeen een maximaal schakelrendement oplevert, de warmteontwikkeling beperkt en tot compactere modulen leidt.
 
“Het omarmen van SiC technologie en programmaverbreding is een drijvende kracht in de hedendaagse systeeminnovatie en Microchip is koploper en werkt samen met klanten in alle marktsegmenten en wereldwijde regio’s,” zegt Leon Gross, adjunct directeur van Microchip’s Discrete Product Group bedrijfsonderdeel. “We blijven ons richten op het leveren van betrouwbare en innovatieve oplossingen. Vanaf het ontwerp tot aan de introductie van een product levert onze SiC technologie superieure betrouwbaarheid en robuustheid, hetgeen de ontwerpers van voedingssystemen een lange levensduur van de toepassing garandeert zonder terugslag in prestaties.”
 
Het flexibele programma van 700, 1200 en 1700 V SiC SBD modulen maakt gebruik van Microchip’s nieuwste generatie SiC ‘die’ voor optimale systeembetrouwbaarheid en robuustheid voor een stabiele en lange levensduur van de toepassing. Door de goede avalanche-prestaties van de component kunnen systeemontwerpers toe met minder snubber circuits. Dankzij de stabiliteit van de bodydiode kunnen ontwerpen gebruik maken van de interne bodydiode zonder afbraak op lange termijn.
Doordat Microchip intern metingen doet en testen ook door derden laat uitvoeren, hebben kritische betrouwbaarheidscijfers aangetoond dat de componenten van Microchip voortreffelijk presteren in vergelijking tot componenten van andere SiC fabrikanten. 
 
Ontwikkelhulpmiddelen
Met de 30 kW 3-fasen Weense arbeidsfactorcorrectie (PFC), SiC discreet en SP3/SP6LI module aanstuur referentie ontwerpen/kaarten van het bedrijf krijgen systeemontwerpers hulpmiddelen in handen om de ontwikkeltijd te beperken.  
 
Beschikbaarheid
Microchip’s 700, 1200 en 1700 V SiC SBD voedingsmodulen kunnen nu worden besteld.
Het hele SiC programma wordt ondersteund door een reeks SiC SPICE modellen, SiC besturingskaarten met referentie ontwerpen en een Weens PFC referentie ontwerp. Microchip SiC producten zijn verkrijgbaar uit serieproductie met de bijbehorende ondersteuning. Allerlei ‘die’ en behuizingsvarianten zijn beschikbaar voor de SiC MOSFET’s en SiC dioden.
 
Neem voor aanvullende informatie inclusief prijsstelling contact op met een Microchip verkoopvertegenwoordiger, aangestelde wereldwijde distributeur of bezoek Microchip’s SiC website met het productenoverzicht. Neem voor het aanschaffen van de hier genoemde producten contact op met een door Microchip aangestelde distributeur.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items