Nauwkeurige meerkanaals temperatuursensoren

30 maart 2016, 14:49
Nauwkeurige meerkanaals temperatuursensoren
Nauwkeurige meerkanaals temperatuursensoren
Microchip heeft de nieuwe MCP990X serie temperatuursensor-IC’s met een systeembeheerbus (SMBus) voorgesteld voor het bewaken van maximaal vier kanalen in koude omgevingen. Met een maximale onnauwkeurigheid van  ±1°C voor zowel externe als interne diodetemperaturen van -40 tot +65°C vormen deze IC’s een goedkope en bijzonder flexibele oplossing als nauwkeurigheid noodzakelijk is bij lagere temperaturen.

Tot de aantrekkelijke eigenschappen van de MCP990X serie behoren diodetemperatuurmetingen met foutweerstandscorrectie voor het compenseren van de spanningsval over connectoren en lange printsporen, voor nauwkeurige uitlezingen tot afstanden van circa 50 cm vanaf het IC. Eventuele geïnjecteerde systeemruis wordt geminimaliseerd door een meelopend filter dat zich aanpast aan de bemonsteringsfrequentie.
 
De behuizingen van de nieuwe sensoren zijn zeer compact, de MCP9902 dubbelkanaals temperatuursensor heeft slechts een printoppervlak van 2x2 mm nodig. De MCP9903 drievoudige en MCP9904 viervoudige temperatuursensor zijn iets groter met 3x3 mm.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items