Nieuwe 45 V operationele versterker zonder drift levert ultrahoge nauwkeurigheid plus EMI onderdrukking

15 januari 2019, 16:00
Image: Microchip
Image: Microchip
Belangrijkste eigenschappen:
  • Breed werkbereik en EMI onderdrukking op de chip minimaliseert de invloed van hoogfrequente interferentie
  • Zorgt voor een accurate, stabiele gegevensuitlezing van allerlei sensoren
  • Zelfcorrigerende driftvrije architectuur biedt ultrahoge DC nauwkeurigheid met lage offset
  • Voedingsspanningsbereik van 4,5 tot 45 V geeft ruime marge voor spanningspieken
 
Microchip kondigt de MCP6V51 aan, een operationele versterker (OpAmp) zonder drift. De nieuwe component levert metingen met ultrahoge nauwkeurigheid op en minimaliseert de invloed van almaar toenemende hoogfrequente interferentie. De MCP6V51 heeft een breed werkbereik en op de chip bevinden zich filters tegen elektromagnetische interferentie (EMI).
 
De groei van industriële besturingen en fabrieksautomatisering heeft geleid tot een toename van het aantal sensoren dat moet worden uitgelezen. De MCP6V51 versterker is ontworpen om de data van allerlei sensoren accuraat en stabiel uit te lezen. De zelfcorrigerende driftvrije architectuur van de MCP6V51 zorgt voor ultrahoge gelijkstroom (DC) nauwkeurigheid, hetgeen een maximale offset van ±15 microvolt (µV) oplevert en slechts ±36 nanovolt per graad Celsius (nV/°C) als maximale offset drift. Ideaal voor toepassingen als fabrieksautomatisering, procesregeling en gebouwenautomatisering ondersteunt de MCP6V51 ook een extreem breed voedingsspanningsbereik van 4,5 tot 45 V.
 
Met de sterke toename van draadloze sensoren en al hun mogelijkheden is ook hoogfrequent interferentie binnen gevoelige analoge metingen een kritisch aandachtspunt. Het toegevoegde filteren van EMI op de chip binnen de MCP6V51 biedt bescherming tegen deze ongewenste en onvoorspelbare interferentiebronnen. Hierdoor kunnen ontwerpers zorgen voor betere prestaties en handiger opereren binnen een steeds lastigere omgeving.
 
Geheugenprogrammeerbare besturingen (PLC’s) en gedistribueerde regelsystemen die worden toegepast binnen industriële automatisering werken op allerlei voedingsspanningen, zoals 12 V, 24 V of 36 V. De MCP6V51 biedt de flexibiliteit om een brede reeks voedingsspanningen te ondersteunen en levert de noodzakelijke marge die rekening houdt met storingspieken op de spanning door het
ondersteunen van een voedingsspanningsbereik tot 45 V.

Voor evaluatie is de 8-pens SOIC/MSOP/TSSOP/DIP evaluatiekaart (Part # SOIC8EV) beschikbaar. Dit is een kale printplaat waarmee de werking van Microchip Technology’s 8-pens componenten gemakkelijk kan worden getest. Elke pen van de component is aangesloten op een pull-up weerstand, een pull-down weerstand, een serieweerstand en een belastingscondensator.
De soldeereilanden van de print zijn geschikt voor het bevestigen van doorgemetalliseerde of oppervlaktegemonteerde connectoren om het aansluiten van de kaart te vergemakkelijken. Er is ook plaats gereserveerd voor het toevoegen van passieve componenten op de kaart voor het implementeren van eenvoudige circuits.
 
De MCP6V51 is nu beschikbaar als monster en uit serieproductie in zowel 5-pens SOT-23 als 8-pens MSOP behuizingen.
 
Bezoek voor meer informatie: www.microchip.com/MCP6V51
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items