Nieuwe regelchip geschikt voor alle accutypen

13 december 2016, 10:10
Nieuwe regelchip geschikt voor alle accutypen
Nieuwe regelchip geschikt voor alle accutypen
Microchip heeft een nieuwe, flexibel configureerbare regelaar voor acculaders aangekondigd, die geschikt is voor alle soorten accu’s. Daarnaast is hij geschikt voor het balanceren van cellen voor het laden van supercaps. De chip is ook heel geschikt voor andere DC/DC-toepassingen, want hij ondersteunt Flyback-, Boost-, SEPIC- en Ćuk-topologieën en kan worden gebruikt in LED-verlichting en andere PWM-toepassingen.

De kracht van deze chip zit in de combinatie van een 8-bits PIC -microcontroller en een analoge PWM-regelaar in één behuizing. Er kunnen twee onafhankelijke spanning- en stroombesturingslussen worden geconfigureerd met aparte terugkoppelnetwerken en aparte referenties. Elke spanning, stroom, temperatuur of tijdsduur kan worden gebruikt om een overgang naar een volgende fase van het laadprofiel te triggeren.

Eigenlijk zijn er twee typen: de MCP19124 en de MCP19125. Die laatste heeft vier I/O-pennen meer dan de eerste. Ze lijken op hun oudere broers, de MCP19114 en MCP19115, maar hebben een extra spanningsbesturingslus.

Het nadeel van zo’n universele chip is dat de gebruiker het datasheet van 236 pagina’s van kaft tot kaft zal moeten lezen.

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items