Nieuwe digitale signaalcontroller (DSC) versnelt DSP prestaties voor tijdkritische besturingstoepassingen

17 september 2018, 09:00
Image: Microchip
Image: Microchip
Belangrijkste eigenschappen:
  • Microchip’s best presterende enkelkerns DSC in een ultrakleine behuizing
  • Uitgebreidere deterministische prestaties met het ontwerpgemak van een microcontroller
  • Snellere instructieverwerking, kortere interruptvertragingstijd en geïntegreerde beveiligingsfuncties
  • Bijna verdubbeling van de prestaties van voorafgaande enkelkerns dsPIC® microcontrollers

Microchip kondigt aan dat de nieuwe serie dsPIC33CK 16-bit digitale signaalcontrollers (DSC’s ) systeemontwerpers voorziet van digitale signaalverwerkingskracht (DSP), gecombineerd met het ontwerpgemak van een microcontroller (MCU). Ontwikkeld om snellere voorspellende prestaties te leveren in tijdkritische besturingstoepassingen, beschikt de dsPIC33CK serie over uitgebreidere context geselecteerde registers voor het beperken van de interruptvertraging en nieuwe, snellere instructieverwerking voor het versnellen van de digitale signaalprocessor (DSP) routines. De dsPIC33CK enkelkerns serie vult de recent geïntroduceerde dsPIC33CH dubbelkerns serie aan die is gebaseerd op dezelfde kern.
 
Met 100 MIPS prestaties levert de kern van de dsPIC33CK bijna de dubbele prestaties van de voorafgaande enkelkerns dsPIC® DSC’s , waardoor deze bij uitstek geschikt is voor motorregelingen, digitale voedingen en andere toepassingen die vragen om geavanceerde algoritmen, zoals sensoren voor auto’s en industriële automatisering. Deze controller is specifiek ontwikkeld voor het regelen van meervoudige sensorvrije, borstelloze motoren die draaien op veldgeoriënteerde besturingsalgoritmen en arbeidsfactorcorrectie (PFC).
 
De nieuwe DSC’s zijn eveneens ontwikkeld om functionele veiligheidscertificatie te vergemakkelijken die wordt vereist door veel auto-, medische- en huishoudelijke toepassingen waar een veilige werking en uitschakeling bij storingssituaties van het grootste belang zijn. De componenten beschikken over geïntegreerde beveiligingsfuncties voor veiligheidskritische ontwerpen, zoals: ingebouwde RAM zelftest (BIST) voor het testen van het werkgeheugen en de werking ervan; deadman timer voor het bewaken van de betrouwbaarheid van toepassingssoftware via periodieke timerinterrupts binnen een gespecificeerd tijdvenster; dubbele watchdogtimers (WDT); flash foutcorrectiecode (ECC); brownout reset (BOR); power on reset (POR) en failsafe clockmonitor (FSCM).
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items