Nieuwe in-circuit debugger ICD 4 voor Microchip's MPLAB

16 augustus 2017, 11:13
Nieuwe in-circuit debugger ICD 4 voor Microchip’s MPLAB. Foto: Microchip
 
Nieuwe in-circuit debugger ICD 4 voor Microchip’s MPLAB. Foto: Microchip
 
Voor het laden en debuggen van nieuwe firmware in een microcontroller wordt meestal een speciaal tool gebruikt: de in-circuit programmer/debugger. Dit geldt ook voor de PIC-microcontrollers van Microchip. Tot nu toe was het aanbevolen gereedschap voor het programmeren en debuggen van PIC-micro’s de MPLAB ICD 3, het puck-vormige apparaatje dat geschikt is voor alle PIC’s en dsPIC’s. Nu wordt, na vele jaren van trouwe dienst, de MPLAB ICD 3 vervangen door de MPLAB ICD 4.

De nieuwe MPLAB In-Circuit Debugger (ICD) 4 is, net als zijn voorganger, rond en gehuisvest in een robuuste, zwarte behuizing met een aluminium bovenkant. De status wordt weergegeven met een gekleurde LED-strip (de blauwe lijn in de foto) die in de plaats komt van de drie LED’s op de ICD 3. De ICD 4 heeft alle mogelijkheden die de ICD 3 had, maar hij is meer dan twee keer zo snel. De grotere snelheid is te danken aan de 32-bits µC die werkt op 300 MHz en het buffergeheugen dat is vergroot naar 2 MB.

Andere nieuwe eigenschappen zijn een vergroot spanningsbereik van 1,20 tot 5,5 V en de mogelijkheid een externe voeding aan te sluiten om het target-board te voeden via de ICD 4. Verder is hij voorzien van schakelbare pullup/pulldown-weerstanden op de debugconnector (de pennen worden met relais geschakeld), de interfacesnelheid is configureerbaar, er is een verbeterde foutdetectie en -immuniteit en hij werkt ook met JTAG-interfaces.

Nu vragen wij ons natuurlijk af: gaat de ICD 4 in de toekomst ook AVR- en ARM-chips ondersteunen?

Foto: Microchip
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items