Nieuwe laagvermogen PIC24 GA7-serie microcontrollerserie van Microchip

14 december 2016, 09:00
Nieuwe laagvermogen PIC24 GA7-serie microcontrollerserie van Microchip
Nieuwe laagvermogen PIC24 GA7-serie microcontrollerserie van Microchip
Microchip komt met een nieuwe PIC24 ‘GA7’-serie microcontrollers. Als de goedkoopste 16-bitters met tot 256 kByte flashgeheugen die nu verkrijgbaar zijn, maken deze PIC24 componenten ontwerpen voor sensorknooppunten van het internet der dingen (IoT), draagbare medische apparaten en industriële besturingstoepassingen mogelijk.
 
Met de PIC24 GA7-serie kunnen ontwerpers besparen op de stroomopname, kosten en ingenomen ruimte. De componenten bieden laagvermogenmodi, waaronder meerdere slaapmodi, met een stroomopname tot slechts 190 nA. Ze beschikken over maximaal 256 kByte flashgeheugen, 16 kByte RAM en zijn beschikbaar in behuizingen met 28, 44 en 48 pennen, waarvan sommige zo klein zijn als 4x4 mm.
 
De PIC24 GA7-serie ondersteunt kernonafhankelijke periferiebouwstenen (CIP’s) zoals configureerbare logicacellen (CLC), invang- en vergelijkings impulsbreedtemodulatie (MCCP) met meerdere uitgangen en rechtstreekse geheugentoegang (DMA), waarmee ontwerpers taken in hardware kunnen uitvoeren en daarmee de centrale verwerkingseenheid (CPU) kunnen ontlasten, zodat die andere acties kan ondernemen of in slaapstand kan gaan. De nieuwe microcontrollers hebben bovendien een robuuste periferieset met een 12-bit, 200 ksps analoog-naar-digitaal omzetter (ADC), maximaal zeven timers en twee universele asynchrone ontvanger/zender (UART’s). Ze worden ondersteund door het Explorer 16/32-ontwikkelboard ecosysteem (DM240001-2) en door de nieuwe PIC24FJ256GA705 insteekmodule (MA240039) die in het Explorer 16/32 board wordt gestoken voor gemakkelijke evaluatie en ontwikkeling. De GA7-serie is compatibel met Microchip’s software ontwikkelsystemen, zoals de MPLAB® codeconfigurator (MCC), MPLAB X IDE en XC16 Compiler. De PIC24 GA7-serie wordt bovendien ondersteund door Microchip’s op de cloud gebaseerde IDE MPLAB Xpress. Dit is een online ontwerpomgeving die de meest populaire functies van MPLAB X IDE biedt. MPLAB Xpress bevat de meest recente versie van de MPLAB codeconfigurator, waarmee gebruikers automatisch initialisatie en applicatie C code kunnen genereren met gebruikmaking van een grafische interface en pennentoewijzingslijst. De MPLAB Xpress IDE is gratis en toegankelijk via elke computer die op het internet is aangesloten, waar ook ter wereld.
 
Meer informatie: www.microchip.com/PIC24FJ256GA705.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items