Met dit nieuwe aanbod geeft Microchip aan klanten die PCIe Ethernet overbruggers toepassen de noodzakelijke ontwerpzekerheid via een lange levensduur van het product, wereldwijde technische ondersteuning, beoordeling van een uiteindelijk ontwerp en volledig vrijgegeven stuurtrappen (drivers) voor Linux® of Windows® besturingssystemen. De filosofie van Microchip is bovendien om klanten te blijven ondersteunen, ook als componenten verouderd raken. Zo lang er vraag blijft naar een bepaald product, zal de fabrikant er alles aan doen om dit te blijven leveren. 

Als een echte enkelchip-oplossing werkt de LAN7430/1 serie op een enkele voedingsspanning van 3,3 V hetgeen afrekent met ingewikkeld en duur voedingsbeheer. Beide componenten beschikken over een geïntegreerde JTAG (1149.1) testtoegangspoort (TAP) als uitgebreidere testvoorziening. Microchip biedt bovendien LINK MD® diagnostiek aan met gebruik van tijddomein reflectometrie (TDR)  voor het analyseren van de kabelafscherming, het opsporen en lokaliseren van veel voorkomende kabelstoringen, zoals open of kortgesloten verbindingen en de misaanpassing van impedanties.

De LAN7430 en LAN7431 worden ondersteund door Microchip’s gratis LANCheck® online ontwerpbeoordelingsservice voor het beoordelen van klantspecifieke ontwerpen om te garanderen dat een ontwerp optimaal kan presteren, mits aan alle ontwerpcriteria wordt voldaan. Microchip’s MPLAB® Connect softwarehulpmiddel is beschikbaar voor het programmeren van eenmalig programmeerbaar geheugen (OTP), of voor als optie beschikbaar elektrisch programmeerbaar geheugen (EEPROM), voor het gemakkelijk configureren van de component. Microsoft Windows Hardware Quality Labs (WHQL) gecertificeerde stuurtrappen (drivers) zijn beschikbaar naast de Linux mainline kernel drivers voor zowel netwerk als PTP en gPTP synchronisatie. Evaluatiekaarten (EVB-LAN7430 en EVB-LAN7431) zijn eveneens beschikbaar.

De LAN7430 is verkrijgbaar in een 48-pens QFN behuizing. De LAN7431 heeft een 72-pens QFN behuizing.

Meer informatie: www.microchip.com/LAN7430.