Wil je aan de slag met de Raspberry Pico Pico zonder dat je iets hoeft te solderen? Je hebt geluk, Elektor biedt nu een Raspberry Pi Pico MCU met voorgeïnstalleerde pin-headers. Laten we eens kijken.

Raspberry Pi Pico with pin headers
De Raspberry Pi Pico met pin-headers

Pico MCU met Pin-Headers

Elektor, Würth Elektronik, en Eurocircuits hebben onlangs samengewerkt om de gebruikerservaring van de Raspberry Pi Pico te verbeteren. De Raspberry Pi Pico met pin-headers komt, zoals de naam al doet vermoeden, met reeds geïnstalleerde pin-headers in een roodachtige kleur en een micro-USB-kabel in een stijlvol doosje. De pin-headers en USB-kabel zijn van Würth Elektronik en Eurocircuits heeft de pin-headers geassembleerd. Met de Raspberry Pi Pico MCU met pin-headers, kun je meteen beginnen met ontwikkelen op een breadboard - solderen is niet nodig. Bovendien kan je met de speciale micro-USB-kabel thuis, op het werk of in onderwijs- of trainingsomgevingen werken. Met een prijs van minder dan € 10 is het ook een prima cadeau om te geven aan vrienden, familie en kinderen.
 
Raspberry Pi with pin header box
De Raspberry Pi Pico met pin-header doos
Als bonus bevat elke kit momenteel een tegoedbon van € 5 voor je volgende aankoop bij Elektor.com en een tegoedbon van € 15 voor je volgende aankoop bij Eurocircuits. Wat een geweldige deal!
 
Raspberry Pi Pico with pin header box content
De Raspberry Pi Pico met pin-header en de inhoud van de doos

Pico Essentials

De Raspberry Pi Pico is de eerste microcontroller ontwikkeld door de Raspberry Pi Foundation. Met een dual-core ARM Cortex-M0 + CPU-kern met 264 KB RAM en 2 MB externe flash, het biedt gebruikers een gemakkelijke toegang tot het gebied van microcontroller-toepassingen. Met zijn programmeerbare input en outputs en een USB 1.1 host- en slave-controller kan het worden geïntegreerd met een breed scala aan randapparatuur. Bovendien wordt het ondersteund door een uitgebreide set documentatie en handleidingen van de Raspberry Pi Foundation. Je kunt snel aan de slag met C / C++ of MicroPython.
 
Om de Raspberry Pi Pico in de prijsklasse onder de € 5 te houden, moesten enkele niet-essentiële onderdelen worden uitgesloten. Dat omvatte pin-headers, een USB-kabel en een hoogwaardige verpakking. Hoewel het niet per se een groot probleem is om een ​​paar pin-headers en een USB-kabel te krijgen, vinden sommige beginners - een van de belangrijkste groepen waar de Raspberry Pi Pico zich op richt - het misschien een beetje een uitdaging. De meeste voorbeelden worden in het boek gegeven Aan de slag met MicroPython of Raspberry Pi Pico (G. Halfacree en B. Everard, Raspberry Pi Trading Ltd, 2021) worden uitgevoerd met een breadboard en vereisen dat een pin-header wordt geïnstalleerd. Omdat dit door de gebruiker moet worden gedaan, kan solderen een probleem zijn voor een beginner. Hoewel velen wel een micro-USB-kabel hebben, kan een speciale kabel voor de eerste experimenten met de Raspberry Pi Pico meer dan handig zijn.
 

Raspberry Pi Pico MCU-bronnen

Op zoek naar meer informatie? Elektor heeft het voor je.
   

Vertaling: Hans Adams