Twee processorkernen en draadloze communicatie

De ESP 32 is het nieuwste product van de mensen die ons de ESP 8266 hebben gebracht. Net als de ESP 8266 heeft de ESP 32 WiFi, maar daarnaast heeft hij ook Bluetooth. Naast een flexibele draadloze module heeft de ESP 32 ook twee 32-bits processorkernen, zodat hij erg krachtig is. Verder heeft hij alle poorten en interfaces die op de ESP 8266 ontbreken. Je zou bijna kunnen zeggen dat de ESP 8266 een WiFi-controller is met een beetje I/O, terwijl de ESP 32 een complete controller is, die ook WiFi heeft.

 
ESP32-PICO-KIT
ESP32-PICO-KIT. De chip bij de antenne bevat een ESP32 en 4 MB flashgeheugen. 

Periferie van de ESP32

De ESP32 heeft een analoog-naar-digitaal en een digitaal-naar-analoog converter (ADC & DAC), ondersteunt aanraaksensoren, heeft een SD/SDIO/MMC-hostcontroller, een SDIO/SPI-slavecontroller, een EMAC, PWM voor het aansturen van LED’s en motoren, UART, SPI, I²C, I2S, IR-afstandsbediening, en, natuurlijk, GPIO.
De ESP32-PICO-D4 is een System-op-Chip (SoC) en integreert een ESP32-chip samen met een 4MB-SPI-flashgeheugen in een heel kleine behuizing van 7 x 7 mm. De ESP32-PICO-KIT is een break-out-board voor dit SoC met een USB/serieel-converter aan boord voor gemakkelijk programmeren en debuggen.

 
ESP32 Design Contest 2018

ESP32 Design Contest

De ESP32-PICO-KIT is de kaart die we gratis weggeven aan mensen die meedoen aan de Elektor ESP32 Design Contest.

Read the Docs

De meeste documentatie en tutorials voor de ESP 8266 zijn geschreven door de maker-community, maar voor de ESP32 heeft Espressif besloten daar zelf vanaf het begin in te voorzien. De documentatie is te vinden op de website Read de Docs.

Bereid u voor op de ESP32-PICO-KIT

Om aan de slag te gaan met de ESP32-PICO-KIT hebt u, naast de kaart zelf, een toolchain voor het programmeren nodig. Er bestaat een Arduino-compatibele toolchain voor de ESP32 maar het is bedoeld voor een ESP32-kaart met een andere pin-out en zonder het 4MB-flashgeheugen.