Review: De IoT Shield Kit voor Arduino van Sunfounder doet wat hij belooft

26 december 2018, 10:25
Review: De IoT Shield Kit voor Arduino van Sunfounder doet wat hij belooft
Review: De IoT Shield Kit voor Arduino van Sunfounder doet wat hij belooft
Ook al is het Internet of Things of IoT al een tijdje actief, toch blijft het voor veel mensen nog min of meer onbereikbaar. Dat probeert de IoT Shield Kit van Sunfounder die we hier reviewen te veranderen door te voorzien in gemakkelijk te gebruiken uitbreidingskaarten voor het populaire Arduino-platform. Met deze kit kan iedereen met een beetje elektronica- en programmeerervaring (en wat doorzettingsvermogen) een met het internet verbonden object maken.

Wat zit er in de IoT Shield Kit van Sunfounder?

De kit bestaat uit twee dozen. De ene bevat een Gateway Shield en de andere een Node Shield. Dat laatste bestaat uit een I/O-shield en een kleine draadloze module van het type NRF24L01. Het Gateway Shield heeft een NRF24L01-module en een LCD-scherm aan boord. Daarnaast zijn er een 4×4-toetsenbord met kabel en een ESP -01 WiFi-module.

Het Node Shield

Dit is een Arduino-uitbreidingskaart met drie relais, acht LED’s en een drukknop. Er is ook een aantal 3-polige pinheaders beschikbaar voor het aansluiten van sensoren en dergelijke: drie analoge inputs (A0, A1 en A2, die, natuurlijk, ook als digitale I/O kunnen worden gebruikt) en twee puur digitale I/O-lijnen (D6 & D7). Deze vijf lijnen hebben elk twee 3-polige headers, één met +5V en de andere met +3.3V.
 
Sunfounder IoT Shield kit overview
Zo moet de Sunfounder IoT Shield Kit worden gebruikt.
De ontwerper van het Node Shield heeft er alles aan gedaan om zoveel mogelijk te profiteren van de uitbreidingsconnectors van de Arduino. De LED’s worden aangestuurd met behulp van een 74HC595-schuifregister, dat is verbonden met de lijnen A3...A5. De drukknop is verbonden met D2. D0 en D1 zijn gereserveerd voor de seriële poort, zodat de lijnen D8...D13 overblijven voor het communiceren met de NRF24L01-module.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items