eC-my-test

 
Met het gratis eC-my-test schrijf je de scripts waarmee je je schakeling hardware-matig wilt testen. Het programma is gebaseerd op een krachtige scripttaal en is voorzien van handige standaard testinstructies zoals het uitlezen van analoge en digitale ingangen en het configureren van analoge in- en uitgangen. eC-my-test biedt ook controle over de voeding en communicatie over UART-, CAN-, RS485- en I2C-interfaces.
 
Om snel en eenvoudig aan de slag te gaan, is de Starter-Kit een ideale manier om het werken met de eC-test-mate onder de knie te krijgen. Het opgebouwde demo-board is voorzien van de footprint voor de groene Test Head en de bijbehorende scripts tonen een goede selectie van de mogelijkheden. De volgende procedures leer je eenvoudig met de Starter-Kit:
 
  • Voeding van de te testen schakeling en overstroomsituaties.
  • Analoge ingangen uitlezen en analoge uitgangswaarden instellen.
  • Het instellen van de on-board potmeters binnen een bepaald bereik of deze door de gebruiker op een bepaalde waarde in te laten stellen en dan uit te lezen.
  • Uitgangen definiëren en bevestiging vragen van de aangepaste waarden.
  • Schakelingangen uitlezen en automatisch doorgaan wanneer deze geactiveerd worden.
  • RS232-instructies verzenden en ontvangen.
 
Wanneer je het testscript doorloopt, zal het programma aan het eind rood of groen knipperen, net als de led op de Test Head, waarmee het testresultaat extra duidelijk is. Rood signaleert natuurlijk een of meerdere problemen, groen geeft aan dat alle testen met succes doorlopen zijn. Wat handig is, is dat de software ook aangeeft in welk gedeelte van het script een fout is opgetreden en dat je dit gedeelte van het script, na het opheffen van de fout, apart kunt laten lopen, zodat je niet weer het volledige testscript hoeft te laten lopen. Dat bevordert de snelheid van het testproces aanzienlijk.
 
De testscripts zijn bereikbaar via de ‘Edit & Debug’-knop. De scripts lijken op een vereenvoudigde versie van C. De gewenste instructies selecteer je door ze aan te klikken in het venster rechtsonder, waarna je de van toepassing zijnde parameters ingeeft. Handig, want daarmee voorkom je syntax-fouten.
 
Onderstaande video geeft een beknopt overzicht van de eC-test-mate:
 
2/2
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items