Start de Buildup Editor

Eurocircuits analyseert de ontwerpfiles om uit te vinden waar de boringen moeten komen en van wat voor type ze zijn: met of zonder metallisering. Vaak zal dat goed gaan, maar niet altijd. Als dat niet het geval is, moet u in actie komen om uw ontwerp te redden.

 
eurocircuits buildup selector
Stel het laagtype in in de Buildup Selector.

Eerst moet u controleren of de boordata is toegewezen aan de juiste lagen. Dat doet u in de Buildup Selector. Controleer zorgvuldig welke lagen volgens de Buildup Selector gaten en uitsparingen bevatten. Zijn ze er allemaal? Zo niet, kies dan de lagen die de juiste drill/slot-data bevatten en pas het laagtype aan. Open dan de Drill/Slot Editor om de drills en slots te bewerken.

Een voorbeeld

Stel dat u een laag hebt die één of meer slots bevat die niet automatisch zijn gedetecteerd. Dan zult u de eigenschappen zelf moeten invoeren. Dat gaat vrij eenvoudig:
  • Kies in de Buildup Selector de laag met de slots die u wilt toevoegen en maak er een drill/slot-laag van;
  • Open de Drill/Slot Editor (de Buildup Selector sluit dan, dat is prima);
  • Selecteer de slots die u wilt veranderen door erop te klikken of met behulp van de knoppen aan de rechterkant;
  • Kies in het Define-gedeelte het type en/of de diameter die u wilt;
  • Klik op Apply als u klaar bent.


 
eurocircuits drill/slot editor
Scrol aan de rechterkant naar beneden om te zien welke gattypen er mogelijk zijn.

Vergeet niet uw werk op te slaan, voordat u de print bestelt.

Gemetalliseerd of ongemetalliseerd

Een ander veel voorkomend detectieprobleem kan optreden als er aan beide kanten van de print koper rondom een gat aanwezig is. Er wordt bij conventie vanuit gegaan, dat die gaten dan doorgemetalliseerd moeten zijn. Meestal is dat ook zo, bijvoorbeeld als het een gat is voor een component met sporen aan beide kanten van de kaart, maar als het alleen een mechanische boring voor montage of oriëntatie is, dan kan metalliseren onnodig of zelfs ongewenst zijn. Ook in die gevallen biedt de Drill/Slot Editor uitkomst. Selecteer gewoon het gat en verander het type in unplated.

Corrigeer uw CAD-data

Het is ook mogelijk de uiteindelijke diameter (na het metalliseren) van drills te specificeren, maar dat moet u meer beschouwen als het laatste redmiddel. Gebruik dat alleen als uw printontwerper op vakantie is en u echt de middellijn van een gat nu meteen moet aanpassen. Natuurlijk moeten de diameters ook worden aangepast in de CAD-data.

Het is krachtig, het is gratis, maak er gebruik van!

De PCB Visualizer tool suite van Eurocircuits is echt een verzameling van krachtige gereedschappen voor de verificatie van printontwerpen. Omdat ze gratis te gebruiken zijn en er geen enkele koopverplichting geldt, is er werkelijk geen reden te bedenken om er geen gebruik van te maken bij al uw printontwerpen. Natuurlijk kunnen de reparaties die u maakt met deze gereedschappen kan alleen worden toegepast door Eurocircuits, maar alleen al het feit dat u op mogelijke problemen in uw ontwerpdata wordt gewezen is al heel waardevol. Dat spaart u tijd, geld en, vooral, frustratie.

Bekijk de onderstaande video voor nog een voorbeeld van het gebruik van de Drill/Slot Editor.
 
2/2
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items