Review: Panels ontwerpen met Panel Editor

28 juni 2017, 10:39
Review: Panels ontwerpen met Panel Editor
Review: Panels ontwerpen met Panel Editor
De printed circuit board (PCB) pooling service van Eurocircuits biedt een verzameling online gereedschappen die de gebruiker meer controle geven over en een beter zicht op wat er uiteindelijk moet worden gefabriceerd en hoe. Het gebruik van deze tools is gratis en het is niet verplicht om ook een order te plaatsen. Ze zijn heel handig voor het verbeteren van een printontwerp, voordat u gaat beslissen of u de printen ook echt wilt laten fabriceren.

In eerdere artikelen hebben we het al gehad over de PCB Checker, PCB Configurator, PCB Solver en de PCB Visualizer, deze keer gaan we kijken naar de Panel Editor.

Wat is een panel?

Een panel is een board dat één of meer printen bevat. Het vormt een raamwerk, waarin kaart(en) door geautomatiseerde assemblagesystemen kunnen gaan. Vaak bevat een panel meerdere instanties van één ontwerp, maar dat hoeft niet. Panels kunnen veel verschillende ontwerpen tegelijk bevatten, en dat is ook precies hoe PCB-pooling werkt. Eurocircuits en waarschijnlijk ook alle andere pooling services, zet een heleboel ontwerpen samen op één grote kaart, die later wordt gesplitst in individuele printen als ze klaar zijn.

Wie heeft panels nodig?

Zoals al genoemd is een panel nodig als een kaart moet worden bestukt in een geautomatiseerd assemblagesysteem, maar het kan ook nuttig zijn voor kleine, met de hand, met SMD-componenten te bestukken series, omdat de soldeerpasta in één bewerking kan worden aangebracht op het hele panel. Dat versnelt de productie enorm. Een panel kan ook handig zijn voor kleine printen om ze gemakkelijker hanteerbaar te maken. Als een toepassing bestaat uit meerdere printen, is het groeperen in een panel een goede manier om alle kaarten bij elkaar te houden. Voor PCB-pooling, maar ook voor massaproductie, is het doel van een panel natuurlijk om zo weinig mogelijk printmateriaal te verspillen.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items