Review: PeakTech 8200 meetaccessoires

4 september 2019, 09:46
PeakTech staat onder elektronici bekend als een fabrikant van goedkope multimeters en andere meetapparaten. Ook ik heb een Meter van PeakTech in mijn verzameling; ik gebruik hem af en toe als derde multimeter. Daarom was ik ook geïnteresseerd in de set van meetaccessoires 8200 van PeakTech, want van die dingen kun je eigenlijk nooit genoeg hebben.

Het gebeurt bij mij maar al te vaak, dat ik bij het doormeten van een elektronische schakeling zomaar twee labvoedingen, een oscilloscoop en drie multimeters tegelijk gebruik. In de regel ontaardt dat in een wirwar van draden: echte meetsnoeren met 4mm-connectors, kabeltjes met krokodilklemmen aan beide uiteinden en allerlei andere klemmen. Dat is natuurlijk erg onoverzichtelijk, maar wat nog erger is: zo’n geïmproviseerde meetopstelling is ook niet erg stabiel en heeft slechte elektrische eigenschappen (overgangsweerstanden, slechte isolatie). Een paar goede kabels en wat fatsoenlijke klemmen zouden dus best van pas komen. Dus had ik een setje besteld en nu lag het voor me op de werkbank.

De set van meetaccessoires


 
De PeakTech 8000 in zijn verpakking.

In de hierboven afgebeelde blauwe kartonnen verpakking bevindt zich een zwart tasje met rondom een ritssluiting. Binnenin vinden we een verzameling snoeren, klemmen, en probes, die met behulp van klittenband keurig op hun plaats worden gehouden. Dat voorkomt dat de snoeren in de loop der tijd „vanzelf“ veranderen in een Gordiaanse knoop, die erg irritant is als je „even snel“ een bepaald snoertje of een temperatuursensor wilt pakken. Het tasje helpt dus tegelijk om orde te scheppen en om dingen terug te vinden. Echt nodig is het niet, maar het is toch wel handig.

 
Zwart etui met ritssluiting.
Wat bevat de set?
Opengeritst en uitgeklapt geeft het zijn inhoud van meetaccessoires prijs.

 
De inhoud openbaart zich.
 
De set bevat het volgende:
PT 7010: 2 meetklemmen (rood & zwart) voor max. 5 A
PT 7015: 2 grote krokodilklemmen (rood & zwart) voor grotere stromen
PT 7020: 4 verbindingslijnen met 4mm-connectors (2 rood & 2 zwart)
PT 7025: 2 verbindingslijnen met 4mm-stekkers/koppelingen (rood & zwart)
PT TKS-8: 2 testpennen met meetsnoeren met 4mm-connectors (rood & zwart)
PT TF-50: Temperatuursensor met bimetaal-meetdruppel
PT TF-55: Temperatuursensor met 3mm-testpen
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items