Qua software is de LSN50 een open source-product, gebaseerd op het gratis STM32Cube MCU-pakket en andere bibliotheken die beschikbaar zijn op de website van ST. Hij kan worden geconfigureerd met AT-commando’s, zodat het niet nodig is om te leren programmeren in C/C++ voordat u hem kunt gebruiken.

IoT-kit met gateway, knooppunten, sensoren en actuatoren

Zoals al eerder vermeld kunnen LoRa-verbindingen peer-to-peer (P2P) zijn of via een gateway communiceren met een server ergens in de cloud. De Dragino IoT Kit is een goede manier om te beginnen voor mensen die willen experimenteren met de cloud of met een besloten LoRa-netwerk. Deze kit bevat een LG01-P LoRa-gateway, twee LoRa Arduino-shields om LoRa-knooppunten te maken en een groot aantal sensoren en actuatoren die aan de knooppunten kunnen worden gekoppeld:
  • vlamsensor
  • relais
  • lichtgevoelige sensor
  • buzzer
  • ultrasone transducer
  • DHT11 temperatuur- en vochtigheidssensor
 
Dragino LoRa IoT Kit
Dragino IoT Kit

De gateway kan praten met de cloud (bijvoorbeeld met ThingSpeak) of hij kan werken als een soort accesspoint voor de LoRa-knooppunten zodat ze met elkaar kunnen praten in een maasnetwerk. Net als de LNS50 kan de IoT-kit worden geleverd voor verschillende frequenties (433/868/915 MHz). Let bij het bestellen dus op, dat u er een kiest die geschikt is voor uw land.

Een Arduino Yùn in vermomming

De LG01-P is gebaseerd op een Atheros AR9331-processor met 64 MB RAM en 16 MB flashgeheugen; hij draait op Linux (OpenWRT). Hij kan verbinden met standaard netwerken via Ethernet, WiFi en USB. Als dat niet voldoende is, kan de gateway worden uitgebreid met een Quectel 3G/4G LTE-module. Voeg een SIM kaart toe en u hebt mobiele data.

Binnenin de gateway communiceert de AR9331 met een ATmega328-microcontroller. Die MCU bestuurt het draadloze modem (hetzelfde als in de LNS50: een Semtech SX1276/78). Eigenlijk is de LG01-P te vergelijken met een Arduino Yùn met een Dragino LoRa-shield. Hij kan dan ook worden geprogrammeerd als een Yùn met de Arduino-IDE.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items