Er zijn in feite vier verschillende manieren om een programma in de µC van de WIZwiki-kaart te laden en dat is eigenlijk tamelijk uniek. Zoals hierboven genoemd ondersteunt de kaart drag-n-drop programmering; heel gemakkelijk en praktisch omdat er geen extra hardware voor nodig is, maar het is vrij traag en het zal niet bevallen bij het werken aan grotere projecten dan een met het netwerk verbonden knipperend LEDje.Wie toegang heeft tot een IDE die CMSIS-DAP-debuggen en programmeren ondersteunt, zoals de Keil compiler, kan de IDE gebruiken om het flashgeheugen te programmeren via de USB-poort. Ook dat wordt mogelijk gemaakt door de mbed-interface van de kaart, maar dan moet de configuratie van de IDE worden aangepast en een flashalgoritme worden toegevoegd. Gelukkig zijn alle stappen ruimschoots gedocumenteerd op de WIZnet-website. Ook het flashalgoritme is daar te vinden.

Een derde manier om de µC te programmeren is met behulp van de ISP-bootloader in de W7500. Daar moet een speciaal tool voor worden geïnstalleerd, het W7500 ISP-tool. Op de website vond ik twee versies van dit gereedschap, 20150401 en 20150820. Het lijkt me het beste om de meest recente versie te gebruiken. Om in ISP-modus te komen moet de Boot-toets worden vastgehouden bij het inschakelen van de voedingsspanning. Daarna kunt u een nieuw programma uploaden via een seriële USB-poort. Dit is meer een methode voor noodgevallen dan voor het ontwikkelen van programma’s. Het is wel goed te gebruiken voor updates in het veld.

Tenslotte heeft de kaart een speciale SWD-debug-connector waarop een SWD-debug/programming-pod kan worden aangesloten. Dat is waarschijnlijk de snelste manier, maar dat zal ook afhankelijk zijn van welke pod u gebruikt. Dit werkt alleen als de jumpers J3, J4 en J5 zijn verwijderd.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items